2. augustil kell 02.43 teatati häirekeskusele tulekahjust Tallinnas Punane tn, kus põlesid endise koolimaja neljanda korruse ruumis toolid.

Kustutustööd lõpetati kell 04.07.

Ka 27. juuli kell 15.40 teatati Häirekeskusele tulekahjust Lasnamäe Punasel tänaval, kus endises koolihoones põles klassiruum umbes 20 ruutmeetri ulatuses ning ruumis olnud praht. Sündmus lõpetati kella 16.13ks, teatas päästeamet.

Sama hoone põles ka 28. juuli, mille kohta tuli teade häirekeskusele kell 02.15. Sündmusele jõudnud päästjad leidsid tulekolde kolmanda korruse ühest klassiruumist, kus põlesid toolid ja lauad. Kustutustööd lõpetati kell 03.34.

Menetleja hinnangul said tulekahjud alguse lahtise tule kasutamisel. Jätkuvalt on probleeme kasutuste hoonetega. Sellised hooned on ohtlikud ja linnapildis silma riivavad.

Tallinna linnavolikogu otsustas 2005. aastal Tondiraba Keskkooli tegevuse alates 31. augustist 2005 lõpetada. Pärast seda on seal hoones aastaid hiljem ajutiselt tegutsenud väikest aega ka Mahtra gümnaasium, kui viimastel aastatel on hoone tühjana seisnud.