Mai keskel koostati Urmasele tunnistajate abiga ja teiste tõendite kogumisel saadud info alusel väärteoprotokoll ning süüdistusmaterjalid edastati otsuse ja karistuse määramiseks Harju maakohtule. Siis toimus ka esimene istung, millega määrati järgmine istung tänasele.

Täna kohtus ennast ise esindanud Urmas taotles kohtult tunnistaja taandamist ja videoekspertiisi määramist. Mõlemad taotlused lükati aga tagasi ning kohus jätkas arutelu.

Kohtualune ütles, et kohtuasi on farss, ühtlasi tahtis ta tagasi võtta oma juhtunu järel politseis antud tunnistust, põhjendades seda sellega, et talle avaldati survet.

Tunnistus, mida Urmas soovis tagasi võtta, kirjeldab video vahendusel tuttavale olukorrale eelnenut ning seda, kuidas isik, keda ta hiljem kurikaga ähvardas, teda liiklusolukorras kiusas ega lasknud tal sooritada parempööret, kuigi ta näitas varakult suunatuld. Tema tunnistusele on kohtutoimikus lisatud ka fotod. Lisanud on need kohtualune ise, aga kui kohtunik küsis, kuidas ta need fotod sai, ütles et ei mäleta.

Samuti soovis kohtualune taandada tunnistajat, kes liiklusolukorda pealt nägi, seda kirjeldas ning ütles, et tema turvatunne oli häiritud. Urmase sõnul on tunnistaja ebausaldusväärne, sest annab valeinfot, esineb kahe erineva nime all ja on Facebookist saadud info järgi ähvardatud isiku sõber.

Kohtuväline menetleja ütles, et pole põhjust ähvardatud isiku ja tunnistaja ütlustes kahelda, sest need haakuvad omavahel ning mõlemad on kogu menetluse aja ja kohtus andnud ajas ja ruumis muutumatuid tunnistusi. Menetleja mainis ka, et mehed ei tundnud kohtualust.

Menetleja palus kohtualust karistada 15-päevase arestiga. Rahatrahvi ei pidanud ta teo ohtlikkust arvestades otstarbekaks. Samuti palus ta kohtualuse juhtimisõiguse äravõtmist viieks kuuks.

Sotsiaalmeedias levis 9. mai õhtupoolikult kasutaja postitatud video auto pardakaamera salvestusest, kus näha pöörast intsidenti Tallinna teedel.

Videost on näha, kuidas Tallinnas Laagna teel tekitab hõbedase Kia juht esmalt liiklusohtliku olukorra, kui surub end viimasel hetkel üle kahe sõidurea sillale pööravale teele. Seejärel peatab Kia juht oma auto keset sõiduteed, astub autost välja, kurikas käes, ning kostitab tema järel seisma jäänud masina juhti räige sõimuga.

Vaata videot siit!

Mees mõnitas autos viibijaid esmalt nende venekeelsuse eest, lubas hoolitseda, et nood enam Eestimaal ei saa vabalt liikuda, nõudis nende isikuandmeid ja pildistas nende autot.

KIA juht ehk nn "kurikamees" Urmas rääkis hiljem Õhtulehele, et tal oli autoga sõites GPS-seade peal, kuhu oli pannud sihtkohaks konkretse aadressi, kuhu ta jõudma pidi.

Nii, ja siis ma sõitsin Lasnamäe kanalisse ja soovisin – nagu ka video pealt on näha, minu ees oleva auto järel – pöörata paremale maha," räägib Urmas (videos ei tee ükski teine auto parempööret üle kahe rea ja pideva joone – toim).

"Vahe oli põhimõtteliselt peaaegu viiekümnemeetrine, aga ta sõelus selle hästi kiiresti kinni," rääkis Urmas.

Kurika kasutamise kohta ütles ta aga, et oli selle ostnud 14 euro eest tund aega varem poest ja mitte sellepärast, et kellelegi kallale minna, vaid kuna tahtis koos oma perega pesapalli mängida.

"Välja võtsin ma ta seepärast, et tahtsin sellele inimesele mõjuda nii, et ta saaks aru, ja teinekord parandaks oma käitumist, sest sellised sõeluvad kogu aeg linna vahel niimoodi ringi!" nuriseb Urmas.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe sõnul oli Facebookis ringi tiirutanud "kurikamehe" video näide kõigest sellest, mida liikluses olla ei tohi.

Politsei alustas väärteomenetluse, et kõik juhtunu asjaolud välja selgitada.