Harju maakohus kinnitas Haaveli ja prokuratuuri vahel sõlmitud kokkuleppe, millega naine tunnistas end kuritegude toimepanemises süüdi.

Haavelile mõisteti liitkaristusena kolm aastat vangistust, millest kuulub koheselt ärakandmisele kuus kuud. Haavel võeti vahi alla 1. juunil ja vahi all oldud 6 kuud loetakse ärakandmisele kuuluva karistusaja sisse. Naine vabaneb homme tingimisi kahe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.

Haavelil on keelatud kannatanuga suhelda ja ta peab kannatanule tasuma 27 260 eurot. Sundrahana peab Haavel tasuma 705 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Haavelit teise isiku identiteedi ebaseaduslikus kasutamises ja arvutikelmuses.

Uurimisest selgus, et Haavel pettis eakatelt meestelt nende terviseseisundit ära kasutades välja kannatanute pangakaardid ning võttis kontodelt suures summas sularaha välja. Samal ajal kasutas naine valeidentiteeti ning esines sotsiaaltöötajatele eakate kannatanute sugulasena. Ohvritele tekitatud kahju on vähemalt 50 000 eurot.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo pidas 38-aastase Elois-Catherine Haaveli, kinni 1. juunil, misjärel ta kohtu loal vahistati.