Selile määrati karistuseks rahatrahv 200 päevamäära ulatuses ehk 17 000 eurot.

Seli lubas Delfi ja Päevalehele antud kommentaaris otsuse edasi kaevata, kuna kohtuotsus on süüdimõistev ja tema endal süüd ei näe. "Meil on kombeks, et esimese astme kohus on esimese astme kohus. Kui on süüdimõistmine, siis toimub see ikkagi kolmes astmes ja loodan, et järgmised astmed on teistpidi," ütles Seli.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus sõnas otsust kommenteerides, et ta jäi sellega rahule, sest kohus tuvastamist, et Neinar Seli hääletas Tallinna Sadama nõukogus EOK-le sponsorraha eraldamise küsimuses. "Mulle oli üllatav näha Tallinna Sadama juhtorganites inimesi, kes tegelikult suutsid meenutada erinevaid asjaolusid, aga ei suutnud vaidlusaluse küsimuse kohta anda adekvaatseid vastuseid," sõnas Evestus ning lisas, et Eesti ühe suurema riigiettevõtte juhtkonnalt eeldaks ta paremat mälu.

Seli kriminaalasja taust ulatub 2013. aasta sügisesse, kui Tallinna Sadama nõukogu eelmine esimees Seli hääletas süüdistuse kohaselt sadama nõukogus 250 000 euro eraldamise poolt Eesti olümpiakomiteele (EOK), mille president ta ise samal ajal oli.

Kohtuniku esimesel istungil esitatud küsimusele, kas süüdistus on Selile arusaadav ning kas ta tunnistab ennast süüdi vastas Seli, et süüdistus ei ole talle arusaadav ning ennast süüdi ta ei tunnistanud.

Novembris andis Seli ka ise kohtus ütlusi ja rääkis, et ta oli hääletustulemust 4:3 välja öeldes segaduses.

Seli sõnul oli ta toona just äsja tulnud mitmenädalaselt reisilt Ameerika Ühendriikidest ning selle tõttu ka pikalt magamata. See tingis tema sõnul ka olukorra, kus ta häälte kokkulugemisel eksis.

Seli väitel nägi ta kolme poolt ja kolme vastu häält ning kuna Priit Paiste oli hääletanud elektrooniliselt, arvas ta hääletustulemuse sisse ka tema ja saigi nii neli poolthäält.

Samuti jäi talle segaseks, kuidas hääletas nõukogu liige Hillar Teder, kes olevat EOK-le toetuse andmist toetanud, kuid hääletusel oli justkui vastu. (Teder selgitas kohtus, et ta oli punkti vastu, sest soovis selle igat alapunkti eraldi hääletada – toim)

Riigiprokuör Steven-Hristo Evestus nõudis kohtus Selile karistust 200 päevamäära ehk 17 000 euro ulatuses.