Majast leiti kolm hukkunut: 33-aastane Dyana, 5-aastane Kert-Paul ning peagi 2-aastaseks saav Keio. Majast oli ise välja pääsenud 9-aastane poiss, kes anti üle kiirabile ning kes on praeguseks toimetatud sugulaste juurde.

Esialgsete andmete kohaselt sai tuli alguse järelevalveta küünlast. Mis hoones täpselt tuld võttis ja kas seal olid tule kustutuseks vahendid, selgitab uurimine.

Sündmuskohal olnud sugulaste sõnul ei olnud majas elektrit, kuid pereisale tuli täna hommikul Eesti Energiast sõnum, et päeva jooksul lülitatakse elekter uuesti sisse. Kui pereisa hakkas hommikul tööle minema, siis polnud elektrit veel sisse lülitatud. Sugulastele rääkis mees, et pani hommikul küünla põlema ning et kass võis hiljem küünla ümber ajada.

Sugulaste sõnul saatis lastega kodus olnud naine põlengut nähes vanema poja õue ning üritas seejärel tekkinud tulekahju kustutada. Kuna see ei õnnestunud, siis üritas ta ilmselt majast välja saada, sest päästjad leidsid ta akna alt. Sugulaste sõnul perekonnas alkoholi või sigarette ei tarvitatud. 

Tulekahju kustutasid päästemeeskonnad Väike-Maarja, Rakvere ja Mustvee päästekomandodest ning vabatahtlikud päästjad Simuna ja Roela päästekomandodest, kiirabi, politsei ja Rakvere operatiivkorrapidaja ning valvemenetleja.

Kell 09:58 pandi tulekahjule piir. Peale seda leiti majast kolm hukkunut. Tulekahju kustutati lõplikult kella 13:20ks. 

Põlengu ohvriks langenud perekonda aidata soovivad inimesed võivad teha annetuse Kalju Kubjase Nordea panga kontole EE231700017002435912