Täna taotles prokurör kohtus Laasi vahistamist ning kohus andis määruse kahtlustatav vahistada. Prokuröri sõnul oli just Laas see, kes peksmise ajendiks saanud teona prügikasti ümber lükkas. ütles ajakirjanikele, et peksmise juures oli 5-6 inimest ning kaks kahtlusalust - Laasi ja Liivat - olid aktiivsed peksjad.

Vaata videost prokuröri kommentaari:

Varem on Laas karistatud varguste, joobes juhtimise ja vangivalvuri solvamise eest. Esimese kriminaalkaristuse sai ta juba 14-aastasena.

11. novembril 2011 mõisteti Laas süüdi reas vargustes.
Laasi süüdistati varem süstemaatiliselt vargusi toime pannud isikuna. Augustis 2010 varastas ta Tartus aiast trikiratta. Samal kuul murdis ta WC akna kaudu sisse majja, kust püüdis ära võtta sülearvutit, kuid omanik pidas ta kinni. Samas kuus tungis koos kaasosalistega akna kaudu Laeva vallas asuvasse talumajja ja võttis sealt kaasa sülearvuti, televiisori ja kaks digiboksi. Samuti varastas samas kuus ta koos kaasosalisega pargitud rolleri küljest kiivri.

Oktoobris 2010 tungis lõhkus ta vähemalt nelja auto aknad ja varastas autodest asju. Vabriku tänavale pargitud autost võttis kaasa GPS-seadme ja Tiigi tänavale pargitud autost seljakoti, rulluisud, trenniriided, Kuperjanovi tänavale pargitud autost GPS-navigatsioonseadme, Tiigi tänavale pargitud autost üritati varastada fliisi,see kuritegu jäi lõpuni viimata tänu politsei sekkumisele.

2011. aasta 23. veebruaril Viru vanglas eelvangistushoones kasutas Laas ametikohustusi täitva valvuri suhtes ebatsensuurseid ja solvavaid väljendeid. Ta mõisteti süüdi võimuesindaja solvamises.

Vangla iseloomustusest sama süüasjaga seoses ilmneb, et Laasi puhul on olemas ohtlikkus ja risk seoses alkoholi ja narkootikumidega, tal on probleeme kohanemisega ja emotsioonide kontrollimisega, ta suhtub negatiivselt ametnikesse ja õiguskorda. Samuti olid katkenud tema suhted lähedastega.

Vanglas pani ta toime põgenemiskatse. See ei õnnestunud. Karistuse ära kandnud, mõisteti ta 2012. aastal süüdi uutes vargustes, seejärel ka relva või muu ähvardusega röövis, mille eest ta ka vanglasse tagasi saadeti. Vanglas üritas ta 2013. aastal rünnata valvurit, mille järel tema vangistust pikendati ning samal aastal veel solvas valvurit, mis pikendas tema karistust veelgi. Vanglast vabanes ta 2015. aastal.