Kella kümneks kogunesid Operatiivse Otsingugrupi (OPEROG) inimesed ja teised vabatahtlikud Turusilla Anne kanali poolsesse otsa autoparklasse, et sealt Mati otsinguid alustada.

Kohapeal koordineeris Mati otsinguid politsei. Politsei alustas noormehe otsingutega täna hommikul kella üheksa ajal, kui Emajõe peal asuti otsinguid teostama paadi abil ning läbi hakati kammima ka kanaliäärset tihedat roostikku.

Samuti olid otsingutesse kaasatud ka päästjad, kes kontrollivad paadiga liikudes jõge.

Otsingulised jaotati nelja gruppi. Delfi fotograaf liikus rühmaga, mis suundus Turusillast ülesvoolu. Umbes 100 meetrit otsingute alguspunktist leiti enne kella ühtteist politsei kinnitusel Matile kuuluvad plätud.

Emajõe äärest leitud plätud

Plätud leiti umbes 100 meetrit otsingute alguspunktist.

21-aastase Mati linnaotsing Tartus

OPEROGi otsingu koordinaator Hindre Kabrali sõnul oli otsingutele kaasatud neli rühma ning peale plätude midagi muud leitud ei ole.

"Pea kolmkümmend inimest on Matit otsimas ja otsing piirneb Emajõe äärsega ja natuke ka linnasiseselt – vanad majad ja garaažid," rääkis Kabral, kelle sõnul koosneb OPEROG vabatahtlikest, kes soovivad midagi head ära teha.

Kella üheks ei oldud Matit veel leitud ning otsingud jätkuvad.

Ühe võimalusena nähakse, et Emajõe tugev vool on Mati allavoolu Ihaste kanti kandnud. Otsingugrupp kaalub otsingute laiendamist sinnapoole.

Täna pärastlõunal jõudis politseini ka info, et neljapäeval nähti Matit Tartu kesklinnas Pirogovi pargis.

Politsei jätkab Mati otsingutega kuni mees on leitud, kuid ühtlasi kutsub üles mehe sõpru ja tuttavaid teatama, kui Matit nähakse või on infot tema käikude kohta.

"Mati, Sind otsitakse ja lähedased ootavad Sind koju. Kui Sinuga on kõik korras, anna endast märku," teatas Lõuna prefektuur laupäeva õhtupoolikul Facebookis.

Mati otsingud on kestnud mitu päeva

Politseinikud, abipolitseinud, päästjad ja ESTSAR vabatahtlike üksus on eelnevatel päevadel läbi käinud kaldapealsed ning kanalivahelise ala.

Anne kanali lähedal asuva baari juurest, kus Matit viimati nähti, on läbi käidud kõikvõimalikud tänavad ja teed tema koduni.

Kuna teepeale jääb mitmeid mahajäetud hooneid, on ka need läbi otsitud. Soisemaid alasid ning jõekaldaid on kontrollinud kopterimeeskond.

Mati jäi kadunuks ööl vastu teisipäeva

Politsei palub kaasabi selgitamaks 21-aastase Mati asukohta, keda viimati nähti ööl vastu teisipäeva Tartus Anne kanali juures ja uue info kohaselt arvatavasti ka neljapäeval Pirogovi pargis.

Mati lahkus oma Tartu kodust esmaspäeva, 28. märtsi õhtul kella 22 paiku. Viimati nähti teda öösel kella 2-3 ajal Tartus Anne kanali äärses kohvikus, kust ta pidi sõbra sõnul koju minema. Sinna pole mees aga tänaseni jõudnud.

Mati on 190 cm pikk ja keskmise kehaehitusega. Seljas oli tal helesinine kapuutsiga dressipluus ning jalas tumepruunid pikad püksid ja mustad kummist rannajalatsid.

Politsei otsib Tartus kadunuks jäänud 21-aastast Matit, keda nähti viimati Anne kanali juures

Kadunud inimese otsingud toimuvad ka Võrus

Paralleelselt Mati otsingutega püüavad politsei, päästjad ja vabatahtlikud leida inimest ka Võrus.