Teade õnnetusest Tartu maantee ja Fr.R. Kreutzwaldi ristmikul tuli hommikul 9.50. Esialgsetel andmetel mööda Tartu maanteed linnast väljuval suunal liikunud sõiduauto BMW, mida juhtis 22-aastane mees, põrkas kokku Lastekodu tänava poolt Fr. R. Kreutzwaldi tänavalt vasakpööret Tartu maanteele teinud sõiduautoga Mercedez-Benz, mida juhtis 42-aastane naine.

Sündmuskohalt viis kiirabi haiglasse 13 inimest, ühele kannatanule anti abi kohapeal.

Esialgsetel andmetel võis üks sõidukijuht olla alkoholi tarvitamise tunnustega.

Täpsustatud andmetel põrkas 22-aastase Gregori juhitud sõiduauto BMW 320i kokku Lastekodu tänava poolt Kreutzwaldi tänavalt vasakpööret sooritanud sõiduautoga Mercedez-Benz, mida juhtis 42-aastane Eve. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Mercedez-Benz otsa Tartu maantee sõidusuunavööndeid eraldaval ohutussaarel viibinud viiele jalakäijale: 64-aastasele Olegile, 37-aastasele Helenile, 57-aastasele Galinale, 4-aastasele poisile ja 9-aastasele tüdrukule.

BMW juht ja selles viibinud kaasreisijad, kaks 17-aastast tüdrukut toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse ning 20-aastane Kristo pöördus ise hiljem Ida-Tallinna Keskhaiglasse. Mercedes-Benzi juht ja selles viibinud kaasreisijad, 15-aastane tüdruk ning 41-aastane Heiki toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse, 51-aastane Peeter toimetati Lääne-Tallinna Keskhaiglasse ning 10-kuune poiss toimetati Tallinna Lastehaiglasse. Ohutussaarel viibinud Oleg, Helen ja Galina toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse; 4-aastane poiss ja 9-aastane tüdruk toimetati Tallinna Lastehaiglasse.

Õnnetuse asjaolud on selgitamisel. Politsei palub õnnetuse pealtnägijatel helistada politsei kliendiinfo telefonil 612 3000 või saata e-kiri aadressile pohja.lmt@politsei.ee.

Liiklusjärelvalvekeskuse juht Elari Kasemets tõdeb, et arvestades sõidukite vigastusi ning paiknemist, võib arvata, et üks sõidukijuhtidest võis ületada lubatud piirkiirust. „Alkoholi tarvitamine ja rooli keeramine ei käi kokku ning piirkiirusel on põhjus. Antud liiklusõnnetus on halb ja kahetsusväärne näide sellest, kuidas hooletu ning mõtlematu käitumise tagajärjel võivad viga saada süütud kaasliiklejad,“ räägib Kasemets ning paneb inimestele südamele olla liikluses ettevaatlikum ning üksteisega arvestavam.

Liiklusõnnetuse põhjustaja ning täpsemad asjaolud selgitab välja kriminaalmenetlus.

Politsei palub liiklusõnnetuse pealtnägijatel võtta ühendust infotelefonil 612 3000 või kirjutada aadressil pohja.lmt@politsei.ee. Eriti oluline on politseile informatsioon sellest, millised tuled fooris õnnetuse hetkel põlesid.




Õnnetusse sattunud BMWs oli neli inimest, Mercedeses viis inimest. Mercedest juhtinud naine oli kaine, BMW juhi kehas oli alkoholi tarvitamise jälgi ja juht võis olla alkoholijoobes.
Õnnetuskohal viibinud Delfi fotograafi sõnul pidi BMW kiirus olema suur, sest BMWlt löögi saanud Mercedes oli lennanud paarkümmend meetrit. Ka politsei esialgse hinnangu kohaselt pidi BMW kiirus olema üsna suur.

Hea Delfi lugeja, kui sa nägid seda õnnetust pealt, siis saada meile aadressile rahvahaal@delfi.ee oma pilte ja kirjeldusi õnnetusest!