Täna varahommikul kell 4.29 anti teada, et Paides Tallinna tänaval asuvas Bucket Baaris on terava esemega löödud 28- ja 31-aastast meest. Mõlemad mehed toimetati haiglasse, kus 28-aastane Martin hiljem suri. Politseil pidas kahtlustavana kinni 20-aastase Freddy. Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Tegemist 20-aastase korduvalt kriminaalselt karistatud Freddyga. "Nende rikkumiste seas on ka isikuvastaseid süütegusid," täpsustas Leesment Delfile. Varasemalt on 20-aastast kahtlustatavat Freddyt karistatud ka varavastaste kuritegude eest, millele on hiljem lisandunud ka vägivallateod. Enne vangistust oli ta määratud kriminaalhooldusele, kuid sooritas katseajal uued kuriteod. Kinnipeetav läbis sotsiaalprogrammi, sealhulgas eluviisitreeningu ning hetkel on tal hetkel pooleli viha juhtimise treening. Samuti on toimunud ka vestlused psühholoogiga.

Lisaks on kohtulahendite registris välja toodud, et Freddy puhul on uue vägivaldse kuriteo toimepanemise tõenäosus kahe aasta jooksul 68 protsenti. Prokurör ei toetanud noormehe ennetähtaegset vabastamist, kuid kohus vabastas ta.

20-aastane Freddy

"48 tunni jooksul selgitatakse välja, kas ta võis selle toime panna ehk siis kas kahtlusalust on põhjust vahistada või mitte," täpsustas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm Delfile.

Delfile teadaolevalt oli kuriteo toimepanija joobes.

Teine rünnaku ohvriks langenud mees on praeguseks haiglast välja saanud: ta käis haiglas kontrollis ning tema vigastused olid kergemad. 31-aastane mees on hetkel politseis ja väärteomenetluse korras kinni peetud. "Tal oli kaasas keelatud ese, teleskoopnui," lisas PPA pressiesindaja Heiko Leesment.

Kuriteopaigas viibinud Delfi reporteri sõnul oli ööklubi ees endiselt väga suur vereloik, mille juurde on asetatud küünlad ning toodud lilli. Ööklubi esisest trepist viib Martini surmakohani verine rada.

28-aastane Martin oli kohtulikult karistatud

Delfi andmetel oli surma saanud 28-aastasel Martinil samuti üks kehtiv kriminaalkaristus möödunud suvest, kui ta peksis läbi turvamehe. 3. aprillil 2015 kella 3.25 ajal peksis ta korduvalt käte ja jalgadega turvatöötajaid, kes parasjagu meelelahutusasutuses töökohustusi täitis. Turvamees sai löögid nii näo kui ka keha piirkonda, põhjustades löömisega kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustusi.

"Koht, kus kaagid saavad rahulikult madistada"

Paide kohalike elanike sõnul ei ole tegemist esimese taolise arveteklaarimisega ning meenutatakse, kuidas paar aastat tagasi, kui see koht kandis veel Ekvaatori ööklub nime, jäi üks mees kakluse tagajärjel silmast ilma ning kuidas 2007. aastal toimunud arusaamatuse tõttu tulistas ööklubi omanik ühte meest jalga. "See on selline koht, kus need kaagid saavad rahulikult madistada. Paide politsei sinna oma jalga enamasti ei tõsta," kirjeldas üks kohalikest praegust Bucket Baari.

Paide politseijaoskonna juhi Margus Toomsalu sõnul on politsei ülesanne esmajärjekorras selgeks teha kõik täna öösel toimunuga seotud asjaolud.

"Politseinikud on siiani teinud intensiivselt tööd, et kõik asjaolud välja selgitada. See on äärmiselt tõsine juhtum ja menetlus tuleb läbi viia võimalikult kvaliteetselt," kinnitas Toomsalu.

Esimesel võimalusel kohtub maakonna politseijuht ettevõtte esindajatega, et rääkida läbi see, kuidas edaspidi selliseid juhtumeid ära hoida.

"Klientide ohutust täna öösel selles asutuses tagada ei õnnestunud ja see avaldus kõige traagilisemal võimalikul moel – hukkus inimene. Tunneme kaasa hukkunu lähedastele," ütles Toomsalu.