Põhja prefektuuri liiklusjärelvalvekeskuse juht Elari Kasemets ütles Delfile, et politseinikud kontrollivad jalakäijate liiklemisharjumusi regulaarselt – seda nii igapäevase järelevalve kui ka spetsiaalsete reidide jooksul. "Paraku ei ole ükski korraldatud reid möödunud rikkumisteta ning paari tundi kestva kontrolli käigus tuvastatakse keskeltläbi 70-80 keelava fooritulega teeületajat. Eile ja täna kontrollisid kesklinna jaoskonna patrullpolitseinikud Laikmaa tänava ja Narva maantee ristmikul teeületajaid. Eilse kuue tunnise operatsiooni käigus avastati 121 rikkumist ning tänase kolme tunnise kontrolli käigus 75 rikkujat."

Kohal olnud politseinikud rääkisid Delfi fotograafile, et iga minut saavad nad punase tulega teed ületava inimese kätte.

Põhilised, kes punasega teed ületavad, on politseinike sõnul kas 20+ või siis 50+ vanuses inimesed ning 30-40-aastaseid on kõige vähem.

Delfi fotograafi kaamera ette jäi ka mees, kes hakkas korrakaitsjatega vaidlema ning ütles, et ei ületanud punasega teed. Kuna politsei aga ei pea inimest kinni ennem, kui neil rikkumisest pilti pole, siis oli mees sunnitud peale foto nägemist oma ütlusi muutma. Mees tahtis pakkuda ka korrakaitsjatele raha ning sai lõpuks hoiatuse.

Liiklusjärelvalvekeskuse juht Elari Kasemets nentis, et meil kõigil on kogu aeg väga kiire ning ka liikluses kiputakse tormama. "Võib-olla isegi vaatame korraks paremale ja vasakule, et veenduda, et autot ei tule. Tegelikkuses võib aga näiteks pööret tegev auto meile märkamatuks jääda. Libedal ajal tuleb arvestada ka sellega, et teed on kaetud jääga ning mõlema, nii auto kui jalakäija, liikumine on ohtlikum ning reageerimisvõimekus seetõttu aeglasem," märkis ta.

Kasemets märkis, et sel aastal on üle Eesti liikluses juba hukkunud viis inimest, kellest kaks olid jalakäijad. "Üks neist sattus traagilisse õnnetusse just keelava tulega ristmiku ületades ning paraku sai autolt surmava löögi. Jalakäija saab foorituld järgides omalt poolt veenduda selles, et tee ületamine oleks võimalikult ohutu. Paratamatult on jalakäija liikluses nõrgem pool, mistõttu tuleks enda poolt teha kõik võimalik, et liigeldes riske maandada. Autojuhil omakorda on võimalik valida sobiv kiirus ning olla eriti tähelepanelik. Isegi liikluseeskirja järgi eesõigust omades tuleb igas olukorras veenduda, et liigelda on turvaline ning et ei ohustata kaasliiklejat."