Kullaäri kõrval asuvas kaupluses töötav Alice (nimi muudetud) ütles Delfile, et röövi hetkel oli kell 9.54 ja ametlikult oli kvaliteetehtega tegelev kauplus veel kinni - kullaäri avatakse kell 10 hommikul. Kõik toimus müüja sõnul orienteeruvalt 10-15 sekundiga. Kolm röövlit sisenes keskuse idapoolsest sissepääsust, mille lävelt jääb kullaärini kõigest mõnikümmend meetrit.

Kõrvalkaupluses töötava Nadja (nimi muudetud) sõnul kargas üks kurjategijatest kullapoe letile ja hakkas väärisasju suurde tumedasse kotti kühveldama, kaks teist röövlit jälgisid ümbrust. Müüjate sõnul pihustasid kaks teist varast kullaäri müüjatele näkku pipra- või pisargaasi, samuti sai gaasi igaüks, kes kriminaalidele poest lahkumisel ette jäi.

"Värisen siiani, see kõik oli nagu filmis. Nende näod olid sallidega kinni kaetud, ainult silmi oli näha. Kõigil olid käes kindad," meenutas Nadja.

Müüja sõnul põgenes röövlijõuk kaubanduskeskusest välja ja suundus hoone taha, kus ootas sinine põgenemisauto. Kaubanduskeskuse turvamees jõudis müüjate kisa saatel kohale mõne sekundi pärast, kuid jõuku enam tabada ei õnnestunud. Politsei saabus müüjate sõnul 10-15 minuti jooksul.

Kella 14 ajal pärastlõunal oli Prestige kullaäri kinni ja tegeleti kahju hindamisega. Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang kinnitas samuti, et kogus ja kahjusumma on veel täpsustamisel.

Riigiprokuratuuri avalike suhete talituse juhataja Katrin Lundi sõnul alustati juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku röövimise paragrahvi järgi. Kui rööv pandi toime relvana kasutatava esemega (relva ükski kõrvalpoe müüja ei näinud -toim) ähvardades ja nägu varjates, võib kohus süüdimõistmise korral karistada 3–15 aastase vangistusega.

Politsei palub kõigil, kes nägid täna keskpäeval Lasnamäe Centrumis või kaubanduskeskuse ümbruses kahtlasi mehi, anda sellest teada politsei numbritel 5 244 648 või 110.