Häirekeskus sai kell 8.30 sai teate, et Jõhvis Linda tänaval asuva AS Maag Piimatööstuse territooriumi taga on ümber läinud 1000-liitrine lämmastikhappe konteiner ja katki läinud mahutist voolab välja hape, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Sündmuskohale saadeti päästemeeskonnad Jõhvi, Kohtla-Järve, Sillamäe päästekomandost, Jõhvi operatiivkorrapidaja, regiooni vastutav korrapidaja, erikeemia talitus, kaks kiirabibrigaadi ja politsei, kes tegeles liikluse ümbersuunamisega. Samuti olid kohal keskkonnainspektsiooni esindajad. Juhtunust teavitati kohalikku omavalitsust, tervishoiuametit.

Olukorra lahendamiseks piirasid päästemeeskonnad esmalt ohutsooni ning alustasid happe neutraliseerimise ja katkisest mahutist aine ümberpumpamisega. Happereostuse piirkonna lähedal asuvatest firmadest evakueeriti inimesed.

Lämmastikhappe konteinerist valgus maha hinnanguliselt 600 liitrit hapet. Lämmastikhappe reostus peatati kell 13.28 ning päästjad alustasid mahavalgunud happe kokkukorjamisega.

Lämmastikhappe reostus Maag Piimatööstuse AS tööd ei häirinud. Küll aga peatati õnnetuse tõttu töö Eesti Posti kandekeskuses, mis asub happereostuse piirkonnas. Praeguseks on reostus kõrvaldatud ning Eesti Posti Jõhvi kandekeskus jätkab oma tavapärast tööd.