"Vastab tõele, et elektrirong sõitis Balti jaamas vastu tupikut, selle põhjust uuritakse," ütles Delfile Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik.

Sündmuskohal viibinud fotograaf kirjeldas, kuidas metallist kolmiktõke tungis üsna sügavale rongi sisse, vedurijuhi kabiini alla, mis annab aimu peatusesse saabunud rongi kiirusest.

"Inimesed viga ei saanud," kinnitas Vahtrik. "Rongil on kahjustusi, tehniline meeskond on välja sõitnud."

"Kuna rongi täpsed kahjustused ei ole teada, asendatakse järgnev reis bussidega," sõnas Vahtrik.

Tehnilise järelevalve ameti avalike suhete peaspetsialist Anu Võlma rääkis Delfile, et ameti esindajad on samuti sündmuskohal ja kindlasti alustatakse juhtunu uurimiseks menetlust.

Reis 529 Tallinna-Kloogaranna asendatakse tema sõnul Tallinna-Pääsküla lõigul bussidega, mis väljuvad Balti jaamast kell 10.05 (post nr 2). Tallinna-Kloogaranna rong nr 529 alustab oma reisi Pääskülast graafikujärgselt kell 9.55. Kloogaranda sõidavad nii rong Pääskülast kui ka buss Balti jaamast.

Kell 10.13 teatas Elron oma kodulehel, et Tallinna-Kloogaranna reis 529 hilineb 12 minutit liiklushäire tõttu. Hetkel on rong Laagri peatuses. Kümme minutit hiljem teatati, et reis 528 Riisipere-Tallinn hilineb kuus minutit koosseisurikke tõttu. Hetkel on see rong Pääsküla peatuses.

2008. aasta 19. juunil sõitis Tallinnas Balti jaamas Moskva reisirong rööbastelt maha ning perroonile sisse. Vedur peatus vaid mõnikümmend sentimeetrit enne jaamahoonet. Perroonil seisnud BMW jäi rongi alla kinni.