Nimelt peeti täna Tallinna ligi 80-s koolis esimest koolipäeva, mistõttu kavatseb politsei terve selle nädala liikluses haridusasutuste ümber ja läheduses erilist tähelepanu pöörata.

Tallinna kesklinnas asuvate Inglise Kolledži, Reaalkooli ning 21. Keskkooli ümbruses oli täna aga vaikne. Nende koolide juures viibinud politseipatrullide sõnul tuli vaid mõningaid üksikuid sebraületajaid korrale kutsuda. Samuti ei täheldanud patrullid ka varasemast suuremaid liiklusummikuid.

Politsei kavatseb kõrgendatud tähelepanu all liiklust jälgida kogu algava nädala.

Politsei korrakaitsepolitseiosakonna juhi Tarmo Miilitsa sõnul on liiklusstatistika kohaselt jalakäijaõnnetuste poolest kõige rängemad kuud aga alles ees.

"Seetõttu ei tohiks septembrikuised sõnumeid jalakäijaohutusest võtta kui ajutisi või mööduvaid. Pigem on nende olulisus lähikuudel ainult suurenemas," selgitas Miilits eelmisel nädalal.

Politsei on teatanud, et joobes juhtidele ning suurtele kiiruseületajatele taotletakse neil päevil võimalusel alati aresti.

Politsei on ka saatnud eelnevalt teeomanikele meeldetuletuse, et enne 1. septembrit vaadataks üle liikluskorraldus ja selle vahendite seisukord koolide ja lasteaedade lähistel. Kooli algusest alates saadab politsei puuduste ilmnemisel juba ametliku ettekirjutuse või märgukirja.