Põhja päästekeskuse pressiesindaja rääkis Delfile, et D-terminalis oli alust kahtlustada keemiareostust, kuna inimestel hakkas korraga kipitama nii kurgus kui silmades.

Kesklinna komando töötajatele saadeti appi erikeemiatalitus.

Delfi fotograaf rääkis, et sadamas viibinud inimeste sõnul tabas kurgukipitus kümneid terminalis viibinud isikuid ning paljud neist olid välismaalased.

Sadamasse sõbrale vastu läinud Delfi lugeja rääkis, et reisijatele öeldi, et laev hilineb sadamasse veerand tundi.

Sadamasse jõudnud, lasti reisijad maale autoteki kaudu. "Reisijad väljusid laevavööri kaudu, paanikat polnud. Algul ootasime 15 minutit 7. teki väljumiskoha juures ja siis suunati alla."

Terminal on lintidega piiratud, kohal on suur hulk päästjaid.

Delfi fotograafi sõnul on sadamas näha hulka päästeautosid, kiirabisid, politseinikke.

Üks inimene viidi haiglasse, ülejäänuid kontrollivad arstid kohapeal. Umbes 50 inimest, kes vajavad kontrolli, on paigutatud eraldatud alasse.

Delfi fotograaf kirjeldas, et kuna inimesed ei tohi terminalihoonesse siseneda ning õues on külm, siis on sadamasse toodud reisibussid, kus inimesed saavad end soojendada. Päästeamet teatas, et bussis soojas viibinud inimestest veel kahel hakkas halb. Kiirabi kontrollib nende tervist.

Ühe versiooni kohaselt võid reostuse põhjustada pipragaas, kuna terminali 3. korrusel tekkisid inimestel sümptomid, mis vastavad pipragaasilt saadule.

Kella 22.45 paiku saabusid sadamasse päästeameti keemia ja kiirgusohu spetsialistid.

Keemia ja kiirgusohu spetsialistide esimene mõõtmine tulemusi ei andnud. Minnakse teisele mõõtmisele teiste mõõteriistade, teatas päästeamet.

Kella 23 paiku tõi politsei väljas külmetavatele inimestele veel ühe liinibussi, kus nad saaksid end soojendada.

Südaöö paiku olu olukord lahenenud. Eksperdid tegid kindlaks, et terminalis oli tõepoolest hingamisteid ärritava aine reostus, kuid mis ainega täpsemalt tegu, jäi selgusetuks.

Delfi andmetel sai tervisekahjustuse 13 inimest, neist üks viidi haiglasse. Ärritav kemikaal kahjustas üht Tallinki administraatorit, üheksat reisijat ning kolme päästjat.

Ruumid ventileeriti ning inimesed lubati terminalihoonesse sisse.

Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne ütles Delfile, et koostöös Tallinna Sadamaga korraldati kl 22.30 väljuvale viimasele Helsingi reisile reisijate registreerumine ja laevalepääs läbi autode check-in`i.

Seoses keerulise olukorraga ning raskendatud pääsuga laevale viibis Stari väljumine Tallinnast Helsingisse ligi tund aega ehk kell 23.30 (graafikujärgselt kell 22.30).

Keemia ja kiirgusohu spetsialistud kontrollivad enne terminali avamist hoone veel üle, ent juba pärast südaööd saadud kontrollimise tulemused näitasid, et oht on möödas.