Oja mõisteti süüdi tapmises, tapmiskatsele kaasaaitamises ja varguses ning talle määrati liitkaristusena 15-aastane vanglakaristus.

Sults mõisteti süüdi mõrvas, tapmiskatses ja varguses ning temale määrati samuti liitkaristusena 15 aasta pikkune vanglakaristus.

Kohtu arvates oli Ojale tapmiseks esemeid ulatanud ja ohvri poja sekkumist takistanud Sultsi roll aktiivne. "Just Sultsi käitumine tegi võimalikuks selle, et ohvri pojal polnud võimalik sündmustesse sekkuda, ning seega kohus leiab, et naise tapmine oli kaastäideviimine ja on inkrimineeritav mõlemale süüdistatavale."

Kohus nõustus kaitsjatega, et Oja ja Sultsi tegevus on kvalifitseeritav tapmise mitte mõrvana. "Süüdistuses on inkrimineeritud süüdistatavatele teo toimepanemine julmal viisil, aga nii riigikohtu otsustest kui ka karistusseadustiku kommentaaarist lähtuvalt võib tapetu põlemapanemine olla küll teatavatel juhtudel käsitletav teo toimepanemisena julmal viisil, kuid seda siiski ainult siis, kui tegemist ei ole eesmärgiga varjata toimepandud kuritegu. Käesoleval hetkel on kõikidest kogutud tõenditest ilmselgelt näha, et süüdistavad tegutsesid justnimelt eesmärgiga varjata kuritegu," ütles kohtunik.

Ohvri poja tapmiskatse on kohtu hinnangul tõendamist leidnud. Sultsi tegevus antud episoodis kuulus kvalifitseerimisele tapmiskatsena teise süüteo varjamise või selle toimepanemise hõlbustamise eesmärgil.

Jana Ojale on kohtu hinnangul omistatav ohvri poja tapmisele kaasaaitamine.

Nii Põhja ringkonnaprokurör Anneli Lumiste kui ka kaitsja, vandeadvokaat Sven Sillar kavatsevad kohtuotsuse edasi kaevata

Süüdistuse järgi tapsid Oja ja Sults mullu suvel Tallinnas armukadedusest tekkinud tülis oma tuttava 40-aastase naise ja üritasid tappa ohvri 20-aastast poega.

Prokurör Anneli Lumiste kirjeldas 6. jaanuaril peetud kohtuistungil, kuidas süüdistuse järgi läksid varem kriminaalkorras karistatud Oja ja Sults 24. juunil ohvri Energia tänaval asuvasse korterisse, et uurida, kas naine on Oja elukaaslasega suhelnud. Kuna selgus, et viimane oligi Oja elukaaslasega suhelnud, lõi Oja armukadedushoos naist rusikaga näkku, istus talle peale ning kägistas teda käte, Sultsi antud riideeseme ja ohvri kaelas oleva ketiga.

Vahetult pärast tapmist süütas Sults diivani, kus oli ohvri surnukeha, eesmärgiga varjata eelnevalt toime pandud tapmist. Samal ajal keeras Oja suitsuanduri laest alla, et põleng jääks märkamatuks.

Süüdistuse kohaselt kihutas Oja Sultsi tagant, et ta tapaks mõrva pealt näinud ohvri poja, mille tulemusel lõi Sults pojale jalaga näkku ja peapiirkonda. Seejärel andis Oja talle tapmise lõpule viimiseks noa. Ohvri pojal õnnestus end kaitsta, haarata nuga ja sellega Sultsi lüüa ning tapmiskatse luhtus.

Loe lähemalt SIIT.