Tallinna-Pärnu maanteel sõitis täna keskpäeva paiku 30 inimesega reisibuss teelt välja kraavi ja paiskus külili, esialgsetel andmetel sai viga kolm inimest.

Sündmuskohal käinud Delfi fotograafi sõnul oli enamusel reisijatest turvavööd kinnitatud ja seetõttu saadi vaid kergemaid kriime ja muhke. Üks meestest kinnitas oma turvavöö vaid veerand tundi enne õnnetust. Mitu inimest rääkis, et turvavöö kinnitati seetõttu, et viimastel nädalatel on juhtunud mitu bussiõnnetust.

Kolm inimest viis kiirabi haiglasse, kuid nende vigastused ei olnud esialgsel hinnangul rasked.


"Kõik käis nii kiiresti, et hirmu ei jõudnud tunda. Ühel hetkel oli buss kraavis ja kõik," rääkis bussis olnud reisija fotograafile.

Külili kukkunud bussis tooli külge rippuma jäänud mees kirjeldas, et ülevalt alla saamine oli keerukas, kuna turvavööd on selles asendis praktiliselt võimatu avada. Aga kohe käivitus tiimitöö, kõik tulid appi ja mees päästeti lahti.

Bussijuhi hinnangul oli tegu õnneliku õnnetusega, asi oleks võinud palju hullemini minna. Bussijuhil oli valida, kas sõita otsa eesliikunud veokile, vastu tulevale veokile või kraavi. Bussi ees liikunud veoki juht oli sunnitud järsult pidurdama, sest kõrvalteelt sõitis peateele ette sõiduauto. Otsasõidu vältimiseks sõitis bussijuht vastassuunavööndisse, kus liikunud veoautoga kokkupõrke vältimiseks suunas bussi teelt välja kraavi. Õnnetuse tagajärjel paiskus buss külili.

Häirekeskus sai teate õnnetusest liiklusõnnetusest Pärnumaal, Halinga vallas Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 104. kilomeetril täna kell 12.24.
Tegemist ei olnud liiniveoga ja bussiga reisinud seltskond olid tagasiteel väljasõidult Lätti.