Kohus mõistis 57-aastasele Larisale kaheksa kuu pikkuse vangistuse, mis asendati 474 tunni üldkasuliku tööga. Töötundide tegemiseks on tal aega üks aasta, mille jooksul peab ta täitma ka kriminaalhooldaja kontrollnõudeid, kirjutab BNS.

46-aastasele Irinale mõistis kohus kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse, mida ei pöörata reaalselt täitmisele, kui ta ei pane kolme aasta pikkuse katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Lisaks konfiskeeris kohus Larisalt 17 188 eurot raha, rohkem kui 2000 euro väärtuses kuldehteid ja viis paari uusi naiste jalanõusid, mis maksid kokku umbes 600 eurot. Irinalt konfiskeeriti 1470 eurot ja mitmesaja euro eest kuldehteid. Larisa peab riigile tasuma sundraha ja menetluskuludena 1339 eurot ja Irina 1282 eurot.

Kohus lahendas kriminaalasja kokkuleppemenetluses.

Eeluurimisel kogutud andmetel tegelesid Larisa ja Irina Tallinnas Kentmanni tänaval asuvas korteris bordelli pidamisega alates 2010. aasta aprillist kuni tänavu 19. veebruarini, mil politsei nad kuriteos kahtlustatavatena kinni pidas.

Uurimisandmetel võtsid Irina ja Larisa tööle prostituute, reklaamisid nende tegevust internetis, andsid prostituutidele telefonid klientide kõnede vastuvõtmiseks, korraldasid kohtumisi klientidega, pidasid arvestust intiimteenuste osutamise üle ning tegid muud bordelli toimimiseks vajalikku. Vastutasuks said Irina ja Larisa endale eelnevalt kokkulepitud osa prostituutide poolt intiimteenuste osutamisega teenitud rahast.

Mõlemad süüdistatavad on varem kriminaalkorras karistamata.