Ida prefektuuri politseiametnikud mõõtsid üleeile Jõhvi-Tartu maantee 16. kilomeetril sõiduauto BMW 540 sõidukiiruseks 156 kilomeetrit tunnis.

"Kontrollimisel selgus, et esmase juhiloaga 20-aastase Lauri sõidukil puudusid algaja juhi tunnusmärgid," teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Mari Riina Rist.

Liiklusrikkuja viidi arestimajja ning järgmine päev määras kohus talle karistuseks 12 päeva aresti ning peatas juhtimisõiguse kuueks kuuks.

"Noored inimesed, kes on äsja juhtimisõiguse omandanud, käituvad väga sageli mõtlematult ning panevad sellega ohtu iseenda ja kõikide teiste liiklejate elu," kommenteeris juhtumit Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar.

"Kahjuks ei mõjutanud varasemalt alkoholijoobes mootorsõiduki juhtimise eest määratud karistus teda seaduskuulekat käituma ja seepärast tuli politseil kohtult karmim karistus taotleda," selgitas Ottokar.

Lauri põhjendas kiiruseületamist asjaoluga, et sõiduk on liialt võimas ning sellega ei ole võimalik lubatud piirkiirusega sõita.

"Kiiruseületamine üle 60 kilomeetri tunnis on võrdne alkoholijoobes mootorsõiduki juhtimisega, sest ohu tekkimisel ei ole juht suuteline õigeaegselt reageerima ning tagajärjed on sellisel juhul väga traagilised," põhjendas Ottokar karistuse rangust.