"Täna teostavad juhtunu väljaselgitamiseks õnnetuspaigas töid erinevad eksperdid. Praeguseks on selge, et plahvatus toimus atsetüleenijaama kompressoriruumis. Kindel on ka see, et kõikvõimalikud riskid olid koheselt lokaliseeritud, kõik automaatsed ohutussüsteemid toimisid ja et mingit täiendavat ohtu inimestele ega keskkonnale ei ole," ütles Muug.

Mees lisas, et kaks kannatada saanud töötajat on haiglas, intensiivravis. "Hoiame nende lähedastega ühendust ja toetame neid," ütles Muug.

Hetkel Muugi sõnul eile plahvatanud atsetüleenijaam ei tööta, kuid kõik ülejäänud Elme Messer Gaasi üksused töötavad tavapärases korras.

Eile lõuna ajal toimus Tallinnas Koplis esialgsetel andmetel gaasiplahvatus ühes Balti laevaremonditehase (BLRT) tootmishoones, mille tagajärjel hukkus üks ja sai vigastada kaks inimest.

Täna kell 13.02 sai häirekeskus teate, et Põhja Tallinnas Kopli tänaval on toimunud plahvatus. Esialgsetel andmetel oli tegemist gaasiplahvatusega.

Plahvatuse tagajärjel varises sisse laevaremonditehase territooriumil ühekorruselise kivist tööstushoone katus ligikaudu 30 ruutmeetri ulatuses. Õnnetuse tagajärjel hukkus mees, kes oli plahvatuse ajal õues tööstushoone välisseina läheduses ning sai plahvatusjärgse lööklaine tagajärjel pihta välisseinast väljalennanud kividega.

Tööstushoone katus varises sisse pumbaruumi kohal, õnnetuse hetkel töötas seal kaks meest. Nemad said õnnetuse tagajärjel põletushaavu ning põrutusi, kiirabi toimetas mõlemad mehed haiglasse. Põhja prefektuuri andmetel oli hukkunu 55-aastane mees ning põrutuste ja põletushaavadega viidi haiglasse 62- ja 63-aastane mees.

Plahvatuse tagajärjel süttis tööstushoone seestpoolt. Kesklinna, Lilleküla, Mustamäe ja Kopli päästemeeskonnad ning päästetehnika kustutasid tulekahju.

Sündmust uurivad edasi politsei, kes on alustanud kriminaalmenetlust ja ka tööinspektsioon.

BLRT pressiesindaja Katja Ljubobratetsi sõnul olid viga saanud isikud nende firma töötajad, kuid kannatanute seisundi kohta infot firmal anda võimalik ei ole.

Ljubobratets lisas, et tegemist oli atsetüleerimisjaamaga ning kõikvõimalikud ohud on hetkel lokaliseeritud ja ümbritsevale ohtu ei ole.

Samuti lisas BLRT esindaja, et seda, palju inimesi hoones kohapeal töötas, ei osata veel öelda, ent tegemist ei olnud inimesterohke tootmisüksusega ning põhiliselt asusid seal seadmed ja nende tööd jälgivad inimesed.