Kohale saadeti päästeautod Valga, Tõrva, Antsla ja Mustla päästekomandost ning metsakustutuse eritehnika Elvast ning Jõgevalt. Kutselistele sõitsid appi Karksi-Nuia, Karula ning Sangaste vabatahtlikud. Päästetöödele paluti abi ka Läti päästeteenistuselt, kes saatsid kohale ühe kustutusauto.

Põlenguala hindamiseks kutsuti kohale keskkonnainspektsiooni droonidega varustatud töötajad ning hiljem ka politsei- ning piirivalveameti kopter. Päästetöid juhtis Viljandimaa vanemoperatiivkorrapidaja ja teda toetas Võru operatiivkorrapidaja.

Tule leviku takistamist raskendas see, et tulekahju oli osaliselt soisel alal ning kohati väga raske läbitavusega maastikul. Päästetöid takistas ka halb mobiili- ja raadiosidelevi piiräärses piirkonnas.
Õhtupoole saadeti koha peal olevatele päästejõududele appi lisaks ka Otepää kutselised ja Rõngu vabatahtlikud päästjad. Läti päästjad lasti ära koju.

Varahommikuks oli põlengualal levinud 45 hektarile. Tulekahju levikule saadi hommikul siiski piir peale ning praegu kustutatakse järk-järgult põlenud alale jäänud tulekoldeid.



10.29 Tõenäoliselt jätkuvad järelkustutustööd veel mitmeid päevi. Päästjad juhivad tungivalt tähelepanu, et looduses on praegu suur tuleoht ja lahtise tule hooletu kasutamine võib lõppeda väga raske tulekahjuga.

9.30

Varahommikuks pandi tule levikule piir. Praegu kustutakse põlengualale jäänud tulekoldeid ja see töö jätkub #atsra pic.twitter.com/YNajU7kiTz— Päästeamet (@paasteamet) May 26, 2016

7.37 Hummuli metsatulekahjule on praeguseks päästjate poolt ring peale saanud. Täpsustatud põlenud ala on ca 45 ha.

23.10 Päästeameti kinnitusel Hummuli vallas toimuva metsatulekahju tõttu piirkonnas olevad majapidamised ega inimesed ohustatud ei ole.

22.31. Lõuna päästekeskuse pressiesindaja sõnul on viimase info kohaselt põlenud ala suuruseks endiselt 20 hektarit, nagu ka tunni aja eest. "Hetkel valitseb õnneks tuulevaikus ja tule väga kiiret levikut ei toimu. Kustutamas on suurem osa Lõuna-Eesti metsakustutusvarustusest. Praeguse prognoosi kohaselt põleb pinnas veel vähemalt tunde," sõnas pressiesindaja.

22.18 Tulekahju avastanud kohalik mees rääkis Delfile, et märkas oma maja aknast metsa all tuld ja jõudis veel mõelda, et kes see hull praegusel ajal metsas lõket teeb. Tormas majast välja, nägi, et metsaalune põles ja helistas kohe päästjatele. Ise metsakasvatusega tegelev mees kaotas tulekahjus pool oma metsast.

21.58 Delfi fotograafi sõnul on vaatepilt sündmuskohal kohutav - kõik on ära põlenud, puud raksuvad ja kukuvad alla. "Kõik maa on must, igal pool on tuletõrjevoolikud, kännud põlevad ja tossavad," kirjeldas ta.

21.41

Metsapõleng Hummuli vallas #aitsra pic.twitter.com/QPxT7vEM76— Päästeamet (@paasteamet) May 25, 2016