Bajuk rääkis, et oli mõrvale eelnenud õhtul oma tüdruksõbraga tülitsenud, seejärel öösel mitmes Tallinna baaris ohtralt alkoholi tarbinud ning hommikuks oli ta raskes joobes, vahendas BNS. Kui ta jõudis oma vanalinna lähedale pargitud autoni, märkas ta enda sõnul, et sõiduki üks tagarehv oli tühi ning talle tundus, et see oli tühjaks lastud. Ta rääkis, et samas parklas oli ka varem tema auto kallal huligaanitsetud. Ühtlasi märkas ta parklast kiiresti lahkumas isikuid, keda ta enda sõnul pidas vastutavaks rehvi tühjakslaskmise eest. Bajuki sõnul soovis ta nendega rääkida ja võttis autost hirmutamiseks kaasa ka pesapallikurika.

Bajuki sõnul hakkas ta väidetavaid huligaane jälitama. Snelli pargis tundus Bajuki sõnul talle, et väidetavad huligaanid üritavad teda ümber piirata ning märgates Krista Odakivi, pidas ta teda üheks jälitatavaks ning otsustas esimesena rünnata. Bajuk tunnistas, et lõi naist selja tagant, samas väitis ta, et ei soovinud tekitada tõsiseid kehavigastusi. Bajuki sõnul tahtis ta vaid, et rünnatav kukuks, kui naine seda aga esimese hoobi peale ei teinud, siis otsustas ta veel lüüa.

Bajuk kirjeldas, kuidas ta sihtis teise löögi Odakivile selja tagant vastu pead ning kui seejärel naine kummardus, siis kolmanda löögi andis talle kõhu piirkonda. Seejärel kukkus naine maha ning Bajuki sõnul märkas ta alles siis, et oli rünnanud naist. Samas kinnitas kohtualune, ta oli veendunud, et naise vigastused ei ole tõsised.

Seejärel otustas Bajuk enda sõnul väidetavaid huligaane edasi taga ajada. Tema väitel läks ta mööda Patkuli treppe Toompeale üles, kus nägi inimesi, keda pidas taas tema auto kallal huligaanitsejateks. Samas jäi talle ette noor naine, kellest möödumiseks ta teda tõukas. Bajuk kirjeldas, kuidas naine hakkas seepeale temaga emotsionaalselt riidelma, mille järel andis ta naisele kõrvakiilu. “Siis hakkas naine karjuma, mille peale ütlesin talle, et ta ei karjuks, raputasin teda, käskisin vait jääda ja kurikas tabas naist,” rääkis Bajuk.

Ta tunnistas, et võis naist lüüa kuni kolm korda, mille järel tõusis naine püsti ja jooksis trepist alla.

Bajuki sõnul lahkus ta seejärel sündmuskohalt ning kuna tal tekkis seoses juhtunuga enda vastu suur viha, lõi ta kurika vastu müüri puruks ja jättis maha. Seejärel läks veretöö ajal valget nokkmütsi kandnud Bajuk eda sõnul oma oma auto juurde tagasi.

Teisipäeval alanud protsessil tunnistas Bajuk end talle süüks pandavates kuritegudes süüdi vaid osaliselt. Bajuk võttis omaks, et Krista Odakivi suri tema löökide tagajärjel, kuid ta ei tunnistanud, et tegemist oli mõrvaga julmal ja piinaval viisil. Teise noore naise mõrvakatses ei tunnistanud Bajuk süüd üldse. Samuti kinnitas mees kohtule, et ta pole süüdi vägistamises. Bajuk võttis täielikult süü omaks vaid purjuspäi autojuhtimises, mis on talle süüks pandavatest kuritegudest kergeim.

Bajuki kaitsja vadeadvokaat Aleksandr Kustov nõustus oma kaitsealusega, kinnitades, et Bajukile süüks pandavad teod ei ole suures osas piisavalt tõendatud. Odakivi mõrva episoodi kohta väitis Kustov, et tapmise julm ja piinav viis on vaid prokuröri tõlgendus, mis pole aga kriminaalasja materjalidega tõendatud. Sama arvas kaitsja ka teise naise ründamissüüdistuse kohta.

Vägistamissüüdistuse osas märkis Kustov, et kriminaaltoimiku materjalid on äärmiselt vastuolulised nagu ka kannatanu ütlused. “Seetõttu pole need piisavalt usaldusväärsed,” lisas Kustov.

Vaid purjuspäi autojuhtimises on Kustovi hinnangul tema kaitsealuse süü tõendatud.

Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik leidis aga oma avakõnes, et Bajuki süü on kõigis episoodides täielikult tõendatud. Ta möönis, et uurimine oli raske, kuid kinnitas, et politseil õnnestus koguda piisavalt tõendeid Bajuki süü tõestamiseks, samuti on kohtualuse süü tõendatud rohkete ekspertiisidega.

Koigi sõnul toetavad süüdistust ka mitmed tunnistajad. Näiteks kurikamõrva ja mõrvakatse episoodis annavad tunnistusi teiste hulgas juhtunut pealt näinud kaks naist, Bajuki tööandja, tema abikaasa ja viimane tüdruksõber. Vägistamisepisoodi osas on aga tunnistajateks kaks meest, kes sattusid sündmuskohale vahetult pärast kuritegu, samuti kannatanu ning DNA-ekspert.

Prokuratuur süüdistab 28-aastas Bajukki selles, et ta ründas tunamullu 23. novembri hommikul Tallinnas Snelli tiigi läheduses kaht naist ning peksis neid kurikaga. Seejärel põgenes süüdistatav sündmuskohalt. Üks kannatanutest, 34-aastane sünoptik Krista Odakivi suri saadud vigastustesse mõned päevad hiljem haiglas, teine naine sai raskelt vigastada, kuid meedikutel õnnestus tema elu päästa.

Samuti süüdistatakse Bajukki mullu jaanuaris Harjumaal toime pandud vägistamises ning juunis Tallinnas sõiduauto alkoholijoobes juhtimises.

Politsei tabas süüdistatava mullu augusti lõpus ning prokuratuuri taotlusel võttis kohus ta vahi alla. “Kindlasti tegi süüdistatava tabamise keerulisemaks asjaolu, et tal puudusid varasemad kokkupuuted politseiga ning seos ohvritega. Samuti ei olnud tema elukommetes midagi sellist, mis võiks nii julma kuriteo toimepanemisele viidata,” märkis Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik.

Bajukile on esitatud süüdistus karistusseadustiku mõrva ja mõrvakatset, vägistamist ning auto alkoholijoobes juhtimist käsitlevate paragrahvide järgi. Selliste kuritegude eest on isikut võimalik karistada 8-20-aastase või eluaegse vangistusega.