Õnnetuse toimumise hetkel läks hoone lähedalt juhuslikult mööda tõstukijuht, kes läks kohe appi. „Ta oli möödumas, kui kuulis töölisi vastu seinu tagumas. Ta sõitis tõstukiga ukse juurde, tõstis selle üles ja lasi inimesed välja," ütles Auveres elektrijaamas töötav inimene RusDelfile.

Töötaja sõnul oli välja voolanud tuhk kuum ja vähemalt üks haavatu oli põletustega, napilt elus.

Eesti Energia pressiesindaja lükkas selle väite tagasi. "Tuhk seisnud punkris juba mitu päeva ning jahtunud. Kuumast tuhast ükski töötaja põletushaavu ei saanud, peamiselt olid tervisekahjud seotud tuha sissehingamisega," kinnitas Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik.

Narva haigla arst Sergei Šabarov ütles teisipäeva õhtul "Aktuaalsele kaamerale", et aluseline tuhk söövitas kannatanute hingamisteid. Tuha temperatuurist tekkinud põletust Šabarov ei maininud. 

Auvere elektrijaama ehitusel juhtus täna pärastlõunal veidi enne kella 14 avarii tuhaärastussüsteemis, mille tagajärjel paiskus süsteemist välja suurem kogus tuhka. Eesti Energia andmetel said kannatada tööülesandeid täitnud Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse, Narva elektrijaamade ning teiste alltöövõtjate töötajad. Kiirabile anti üle kaheksa inimest.

Narva Haigla juhataja Pille Letjuka sõnul on kolm inimest intensiivravis kunstlikus koomas. "Neil on hingamisteede kahjustus," rääkis Letjuka. "Nad hingasid sisse tuhka, mis ei ole ainult mehaaniline hingamise takistus, vaid sellele lisandus ka keemiline komponent."

Viiel ülejäänud Auverest toodud patsiendil on Letjuka sõnul kergemad vigastused. "Neil on kergemad hingamiskahjustused, kurgu- ja silmakahjustused, nad ei vaja intensiivravi, vaid jälgimist," kõneles Letjuka.