Esialgsetel andmetel sai põleng alguse katusetöödest. Kõrgendatud valmisoleku järgi sõitsid välja neli päästemeeskonda,  paakauto, redelauto ja kaks kiirabibrigaadi.

"78 inimest evakueeriti välgukiirusel," ütles päästeameti pressiesindaja Martin Vallimäe ning selgitas, et selles koolis on evakueerumist põhjalikult harjutatud.

Keskuses alustati  alarmsignaalide käivitudes otsekohe töötajate ja õpilaste evakuatsiooni. Päästjate kohale jõudes evakueeriti viimaseid hoones olnud inimesi hoone fuajees olevasse kogunemiskohta.  Hoone suitsuga täitnud osas põlengu ajal õpilasi ei olnud. Kokku evakueeriti  78 inimest. 

 

Alarmsüsteemi käivitanud suitsu põhjuseks oli katuse bituumenkatte paigaldamisel süttinud montaaživaht, mille põlemisel tekkinud suits ventilatsiooni kaudu hoonesse tungis.  Kustutustöödeks avati kolme ruutmeetri ulatuses katusekonstruktsioone. Põlenud ala pindala oli alla ruutmeetri.

 

Päästjad lahkusid sündmuskohalt kell 10.44, kontrollinud eelnevalt üle kogu hoone ja ventileerinud suitsused ruumid.

 

Käesolevaga väga sarnane tulekahju toimus samas majas 1. veebruaril,  kui tuletööde ajal süttis katusekonstruktsioon, suits tungis hoonesse ja evakueeriti kõik majas olnud inimesed.

Päästeameti Põhja päästekeskuse menetlusbüroos algatati toimunu asjaolude selgitamiseks väärteomenetlus.

Möödunud aastal  said Tallinnas ja Harjumaal 36 hoonepõlengut alguse tuletööde ohutusnõuete rikkumisest.