Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab 39-aastast Sergeid varguse katses ning võõra asja süütamises, rikkumises ja hävitamises, kirjutab BNS.

Eeluurimisle kogutud andmetel viskas 39-aastane Sergei 2011. aasta oktoobris kiviga katki Viimsi vallas asuva elamu akna ja süütas elamu seina ääres asuva puukuuri. Tuli levis kuurilt elamu seinale ja suits tungis majja, ohustades teisel korrusel magava eaka naise elu ja tervist. Samuti süüdistatakse Sergeid selles, et kuu aega hiljem süütas ta põlevvedelikku kasutades sama elamu, mis sel korral osaliselt hävines ja muutus elamiskõlbmatuks. Omanikud sai hoone ja seal olnud asjade hävimise tõttu varalist kahju kokku 82 867 eurot.

Politsei tuvastas peagi, et süütamiste taga võib olla Sergei. Ühtlasi selgus uurimise käigus, et kuriteo motiiviks võis olla Sergei äritüli majaperenaise pojaga.

Ühtlasi süüdistatakse Sergeid selles, et mullu 13. oktoobril üritas ta Tallinna Kaubamajast varastada 84 eurot maksvat Gucci parfüümi, kuid kuritegu jäi lõpule viimata, sest turvatöötaja pidas ta kinni.

Varem kohtulikult karistamata Sergei sai kohtueelse uurimise lõppedes süüdistuse varguse katses ning võõra asja süütamises, rikkumises ja hävitamises. Harju maakohus hakkab tema süüasja arutama tänavu septembris.