Üks ohvri sõpruskonnaga kokku puutuv inimene rääkis täna Delfile, et OÜ Koduleidja omanik Hang kutsus Talise välja ärijuttu ajama. Kokkulepitud baari asemel keeras Hang ajutiselt metsa vahele ja seal aeti juttu. Kui jutud said räägitud, siis olevat Hang võtnud ootamatult auto pagasiruumist raudkangi ja sihtinud sellega Talise pea pihta.

Talis aga märkas seda ja sai viimasel hetkel käe ette, mistõttu käeluu purunes kildudeks. Hang võttis uueks löögiks hoogu, Talis sai ette teise käe, mis purunes samuti kildudeks ning Talis hakkas seejärel armu paluma. Hang ehmus seejärel, sõidutas Talise haiglasse ja olevat valmis Talisele vaikimise eest suuri summasid maksma, rääkis allikas Delfile.

Miks peaks kinnisvaraärimees Hang oma äripartnerit ründama? Talis olevat tahtnud Hangega koostöö lõpetada, rääkis allikas. Hang olevat Talisele ka arvestatava rahasumma võlgu.

Raudkangi löögid olevat purustanud põhjalikult Talise mõlemad käed ning tekitanud lahtised luumurrud. Ühe käe osas loodavad arstid allika sõnul, et käsi hakkab uuesti liikuma, teise osas ei osata väidetavalt midagi öelda.

Delfi küsis allika jutule kinnitust ka prokuratuurist. Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik vastas järgnevalt: "Hetkel saame öelda niipalju, et 20. juunil kella 23 ajal pöördus Tallinnas haiglasse 38-aastane meesterahvas, keda löödi eelnevalt Kiili vallas raskema esemega. Juhtunu suhtes alustati kriminaalmenetlus raske tervisekahjustuse tekitamise paragrahvi alusel. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 40-aastase mehe."

Tuuliku sõnul on kahtlustatav praeguseks vabastatud. Andres Hang on sündinud 12. veebruaril 1971 ehk ta on praeguseks 40 aastat vana.

Täna kell kaks küsis Delfi Hangilt, kas ta lõi oma äripartneril raudkangiga mõlemad käeluud puruks. Hang teatas, et sõidab autoga ja ei saa parasjagu vastata, ent teatas, et kella neljaks jõuab ta kohale. Kell neli teatas ta, et on kõik oma ütlused ametivõimudele juba andnud ja ei kommenteeri sel teemal enam midagi.

Ent mõned minutid hiljem helistas Hang Delfile tagasi ja järgnes allpooltoodud dialoog.

Hang: Kas te saatsite mulle hommikul kirja ka, et kui 100 000 EURi maksta, siis seda artiklit ei ilmu või?

Koorits: Mina pole teile ühtegi kirja saatnud.

Hang: Hommikul kell 10 tuli mulle selline kiri igal juhul postkasti.

Koorits: Aga saatke see kiri mulle edasi. Mu aadress on vahur.koorits@delfi.ee

Hang: Ma teavitasin juba politseid sellest kell 11 millegagi. Ma ei saa aru, et mis selles suhtes toimub. Ma ei anna mitte mingisugust infot. See ei ole normaalne.

Koorits: Tahate, ma loen ette prokuratuuri saadetud vastuse küsimusele, mida ma täna pärastlõunal saatsin. See on nüüd tsitaat, mida ma ette lugema hakkan. Hetkel saame öelda niipalju, et 20. juunil kella 23 ajal pöördus Tallinnas haiglasse 38-aastane meesterahvas, keda löödi eelnevalt Kiili vallas raskema esemega. Juhtunu suhtes alustati kriminaalmenetlus raske tervisekahjustuse tekitamise paragrahvi alusel. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 40-aastase mehe. Teie olete minu teada 40.

Hang: Nii, ma kuulen?

Koorits: Kas teie suhtes on algatatud kriminaalmenetlus?

Hang: Et, noh, mina sain täna hommikul sellise kirja ja ma võin selle teile edasi saata, ent ma pean kahjuks ära käima linnast väljas korra.

Koorits: Oodake nüüd, see on ikka üsna tõsine süüdistus. Mul on artikkel sisuliselt avaldamiseks valmis. Olete te ikka sügavalt veendunud, et teil on vaja kohe linnast välja sõita?

Hang: Noh, jah, ma pean olema Paldiski Põhjasadamas praegu. 10.14 tuli selline kiri, et ma ei saa sõnasõnalt seda öelda, ent 100 000 eurost oli selles juttu.

Koorits: No saatke see mulle edasi. Saan ka äkki kirjaga tutvuda.

Hang: Üks hetk, ma võtsin ta praegu välja, et minna politseisse seda avaldust kirjutama. [Paus.] Ma saan arvatavasti kolmveerand tunni pärast, kui ma linna tagasi jõuan, arvuti taha.

Koorits: Te ei jõua kolmveerand tunniga Paldiskis ära käia.

Hang: No, ma olen juba... ma arvan, et ma jõuan.

Koorits: Paldiskisse on kolmveerand tundi üks ots ja teist sama palju tagasi. Tõenäoliselt tahate te seal mõned minutid ka inimestega juttu ajada või mida iganes te seal teete. Olete te ikka sügavalt veendunud, et te Paldiskisse lähete?

Hang: Täiesti veendunud.

Koorits: Aga äkki te saate seda teha kaks minutit hiljem ja saadate selle meili mulle edasi?

Hang: Ähh, ma olen praegu, ma ei tea, Pärnu maanteel linna piirist kaks kilomeetrit väljas. Ma ei tea, kuidas see võimalik oleks.

Koorits: Pärnu maanteel?

Hang: Jah.

Koorits: Aga sel juhul te ei jõua ju kolmveerand tunni pärast. Sel juhul läheb teil poolteist tundi. Võibolla ka kaks. Aga ma ootan huviga seda kirja, ükskõik, kas te saadate selle kolmveerand tunni või kahe tunni pärast.

Hang: Okei.

Koorits: No teeme nii. Nägemist!

Kui mõnda Delfi lugejat huvitab, mida tegi Vahur Koorits täna kell 10.14, siis täna kella 9 ja 11 vahel andis ta teleintervjuud kahele Liibanoni ajakirjanikule teemal seitse röövitud jalgratturit ja uuris samadelt ajakirjanikelt omakorda Liibanoni keeruka sisepoliitilise olukorra kohta. Selle kohta on olemas nii Delfi fotod kui liibanonlaste videomaterjal, pluss kõigi asjassepuutuvate isikute tunnistused, kui nad vajalikuks peaksid osutuma.