Häirekeskus sai täna öösel kell 1.58 teate, et Aravete alevikus kostub pangaautomaadi juurest häiret, millele eelnes plahvatusega sarnanev heli. Kohale jõudes selgus, et pangaautomaadi esipool on purustatud.

Hoones eluruume pole ning kellegi elu või tervis juhtumi käigus ohtu ei sattunud. Politsei algatas juhtumi kriminaalmenetluse vargust käsitleva paragrahvi alusel.

„Pärast teate laekumist hakkas politsei kohe kontrollima sündmuskohta ja töö jätkub ka praegu, et kõik juhtumi asjaolud välja selgitada,“ ütles Paide politseijaoskonna juhtivuurija Jan Aasma.

Täpsustamisel on, mida kurjategijad pangaautomaadi purustamiseks kasutasid ja palju kokku kahju tegid.

Delfi fotograaf teatas kohapealt, et Aravete keskuses asuva hoone esine oli pärast röövi suuremaid ja väiksemaid tükke täis, mitu aknaklaasi oli puruks ning maas vedeles paarisaja euro väärtuses väikevääringus sularahakupüüre.

Ühe kohaliku elaniku sõnul kuulis ta tugevat plahvatust, pärast seda hakkas tööle signalisatsioon. Esimesena jõudsid kohale Aravete päästekomando päästjad. Meeste sõnul ei põlenud midagi, näha polnud ka tossu.

Kui kiiresti pätid tegutsesid, mitmekesi nad sündmuskohal olid ja millise masinaga lahkuti, on samuti esialgu veel teadmata.

Järva vallavanem Rait Pihelgas kirjutas sotsiaalmeedias, et kunas rünnaku ohvriks langenud majas asuvad ärid ja teenindusettevõtted taas tööd alustavad, pole selge.

"Seoses pangaautomaadi rööviga Aravetel kestab tänase päeva jooksul politsei uurimine ning seejärel selgitatakse välja kahjud Meie poes, postkontoris ja lillepoes. Kaua kahjude likvideerimine aega võtab on vara öelda, kuid teame, et kauplused soovivad võimalikult kiiresti taastada normaalse elurütmi," kirjutas ta.

"Suhtlesin täna hommikul Swedbanki-ga, et säilitada vahepealsel perioodil sularaha kättesaadavuse võimalus Aravetel. Swedbank andis tagasiside, et tänase päeva jooksul hinnatakse kahjud ning lähtuvalt sellest selgub aeg, millal paigaldatakse uus pangaautomaat Aravetele. Ei ole vaja karta, et automaati ei tule! Omniva andis tagasisidet, et kirjakandjad kannavad täna välja kirjad ja perioodika. Ajakirjandus võib viibida 1-2 päeva. Neljapäeva osas on hetkel veel kanne lahtine ning selgub tänase päeva jooksul."

Kui keegi omab rohkem infot või nägi midagi antud juhtumi osas, siis palun kontakteeruge politseiga telefonil 5024586, Heiki Reest.