Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja mõistis eile 18-aastase Aleksander Õunpuu süüdi asja omavolilises kasutamises ja sõiduki purjuspäi juhtimises ning karistas teda mõlema kuriteo eest kokku aastase vangistusega, kirjutab Meie Maa.

Sellele liitis kohus otsa veel varasema kohtuotsusega mõistetud, kuid ära kandmata kolme kuu ja 21 päeva pikkuse vangistuse. Politseinikud panid Aleksandril kohtusaalis käed raudu ning viisid ta Kuressaare politseijaoskonna arestimajja, kust noor mees edasi vanglasse toimetatakse.

Varem neli korda kuritegude tõttu kohtu eest läbi käinud Aleksander jõi 5. juunil koos tuttavatega Kärlal alkoholi. Ta võttis kaaslase taskust Volkswagen Golfi võtmed, käivitas masina ning sõitis sellega minema, et üks tiir teha. Kärla-Karida teel kaotas auto juhitavuse ja paiskus kraavi, kus rullus üle katuse.

Lisaks purustas Aleksander tänavu mai lõpus Kuressaares Pihtla teel seisnud veoautol Ford Transit ukseklaasi ja tungis kabiini, kus lõhkus konsooli ja süüteluku. Ärandamine jäi pooleli, kuna mees autot käima ei saanud.

Lõhkumisega tekitas ta omanikule 2050 krooni suuruse kahju. Nii selle kui ka kraavi sõidetud auto eest tuleb Aleksandril kohtuotsuse järgi kokku hüvitada üle 15 000 krooni. Lisaks peab ta maksma riigi tuludesse 6525 krooni sundraha, 438 krooni toksikoloogia ekspertiisi eest ja 2600 krooni kaitsjatasu.