Täna keskpäeval Alu külas käinud Delfi fotograafi sõnul ei olnud plahvatusala enam piiratud ning kohalikud said vabalt sündmuskohal ringi liikuda, osad olid toonud ka leinaküünlaid.

Kahtlane seltskond Alu külas 

Traagilise õnnetuspaiga läheduses saagisid töömehed puid ning sõideti autoga. "Oli näha vereloigust läbi imbunud liiva ning mälestuseks oli pandud leinaküünlaid," oli kohapealseks kirjelduseks.

Läheduses askeldavad töömehed olid juhtunust rääkides napisõnalised. Mõistagi on külavahel liikumas igasugu jutte juhtunu kohta. Kohalike kinnitusel pidavat just järgneval versioonil tõepõhi all olema: mees soovis visata lõhkekeha Soome-nimelise kohaliku pihta. Kuid kuna joove oli suur, ei jõudnud 36-aastane mees seda lihtsalt käest ära visata ning nii see tema käes plahvatas.

Sündmuspaika uudistama tulnud kohalik elanik Ain ütles TV3 Seitsmestele Uudistele, et teda ei pane sellised juhtumised päise päeva ajal imestama. Juba mõnda aega omavolitsevat ja hoidvat kohalikke hirmu all korgijooki ja muidu mõnuaineid tarbiv seltskond, kelle sekka Aini sõnul võis ka hukkunu kuuluda. Vaata uudist täpsemalt SIIT

Täpsemad asjaolud on selgitamisel 

Päästeamet sai info plahvatusest teisipäeval kell 14.13, kohale läksid demineerijad. Kaitsepolitsei pressiesindaja Andres Kahari sõnul sai asula sees toimunud õnnetuses raskelt viga 36-aastane mees, kes hiljem vigastustesse suri.

Kriminaalmenetluse käigus tuvastatakse, mis täpsemalt juhtus, näiteks mis lõhkekehaga on tegemist ning kas tegu oli tahtliku teoga või plahvatas lõhkeseade hukkunu käes juhuslikult.

Riigiprokuratuuri andmetel on hukkunu isik tuvastatud ning õnnetuse täpsemad asjaolud, ka tervisliku seisundi ehk kas mees oli alkoholi tarvitanud või mitte, selgitab ekspertiis.

Delfi andmetel ei toimunud plahvatus mitte ühegi ettevõttega seotud tootmisterritooriumil, vaid valla maal. Mees, kelle käes lõhkekeha - arvatavasti granaat - plahvatas, oli sama allika andmetel kohalik ning polnud sündmuskohal üksi.