Menetluspooled leppisid möödunud nädalal toimunud eelistungil kokku, et esimene istung toimub 4. aprillil ja süüasja arutamine on planeeritud kuni 14. aprillini. Ühtlasi jättis kohus kohtualuste suhtes rakendatud tõkendid muutmata, mis tähendab, et Pohlak peab jätkuvalt vahi alla olema, teatas BNS.

Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse töötajad pidasid Pohlaku kinni tänavu märtsi lõpus Tartus ning politsei esitas mehele kahtlustuse avaliku korra raskes rikkumises ja omavolis. Seejärel taotles prokurör allilmas tuntud mehe vahistamist ning kohus oli sellega päri.

Uurimisandmetel sattus Pohlak seadusega pahuksisse, kui kasutas võlaküsimuse lahendamisel ebaseaduslikke võtteid, samuti vägivallatses hiljem liikluskeerises puhkenud tüli käigus. Kohtueelse uurimise lõppedes sai mees süüdistuse omavolis ja avaliku korra raskes rikkumises, kuid ka vägistamises. Temaga koos peavad kohtupinki astuma ka Kalle Pohlak ning Urmas Muni. Süüdistuse järgi sooritasid kohtualused kuriteod 2009. aasta kevadest kuni tänavu kevadeni.

Robert Pohlak sai tuntuks 90-ndatel aastatel, kui ta sattus Linnuvabriku grupeeringu liikmena mitmete kuritegude tõttu politsei huviorbiiti.

1993. aasta 26. augustil üritas Pohlak koos kaaslastega Tallinnas Vabaduse platsi ja Harjumäe nurgal asunud Estonian Airi büroo juures kümne kilogrammi ammoniidiga õhku lasta konkureeriva Permi grupeeringu autoriteeti Aleksandr Siirakut.

1998. aasta septembris mõistis linnakohus Pohlakule Vabaduse platsi pommiplahvatuse korraldamise eest kümneaastase vanglakaristuse.