Eile kell 15.26 tuli väljakutse Tamsalu valda Sääse alevikku Sääse tänavale, kus põles 5-kordne mahajäetud maja. Teate kohaselt võisid hoones olla ka inimesed, teatas Ida päästekeskus pressiesindaja.

Sündmusele reageerisid päästjad Väike-Maarja ja Rakvere päästekomandodest ning Tamsalu vabatahtlikud päästjad. Päästjad tegid kindlaks, et põlema oli pandud umbes kuuel ruutmeetril olev prügi hoone keldrikorrusel. Tulekahju kustutati kella 16.23ks. Päästjad said kätte ka eeldatavad süütajad - 8-11aastased lapsed. Lastega tegeles edasi politsei. Õnneks mitte keegi tulekahjus kannatada ei saanud.

Päästjad panevad lastevanematele südamele, et lastele oleks vaja regulaarselt meelde tuletada ohtusid, mis on seotud lahtise tulega ning ka seda, et mahajäetud hooned pole õige koht mängimiseks ning lõkke tegemiseks. Samuti tuleks kõigil inimestel meeles pidada, et prügi viimine mahajäetud hoonetesse teeb need hooned nii öelda huvitavaks lastele ja paraku ka osadele täiskasvanutele. Samuti on selle teema juures paslik meelde tuletada kasutuseta hoonete omanikele, et juurdepääs sellistesse hoonetesse peab olema suletud või takistatud sellisel moel, et mitte keegi sinna ei pääseks.