Et väga suur osa mootorrataste ja teiste kaherattalistega toimuvatest õnnetustest leiab aset kokkupõrkes sõiduautoga ning olukorras, kus autojuht ratturit ei märka, on kampaania sel aastal eelkõige suunatud autojuhtidele, teatab maanteeamet.

Samas tegeleb kampaania ka mootorratturite ja teiste kaherattaliste sõidukite juhtidega, suunates neid kampaaniaveebile www.elusrattur.ee, kust leiab nii statistikat liiklusõnnetuste kohta, erinevate liiklusohutuskampaaniate videoklippe kui ka nõuandeid ja viiteid koolituseks.

Teavituskampaaniaga loodab maanteeamet vähendada liiklusõnnetusjuhtumeid, mis leiavad aset autojuhtide ning kaherattaliste sõidukite juhtide osalusel.

2007. aastal toimus Eestis 155 inimkannatanutega liiklusõnnetust, kus ühe sõidukina oli esindatud mootorratas, ehk poole rohkem kui 2003. aastal. Neis õnnetustes hukkus kokku 12 ja sai vigastada 169 inimest.

Iga teine liiklusõnnetusse sattunud mootorrattur oli vanuses 20-30 eluaastat. Mopeediõnnetused registreeriti 150 (aasta varem 97), milles hukkus 5 (2) ja sai vigastada 174 (110) inimest. Üle poole raskesse õnnetusse sattunud mopeedijuhtidest olid alla 20-aastased noored. Jalgratturite osalusel toimus 173 liiklusõnnetust, milles hukkus 14 ja sai vigastada kokku 171 inimest, kellest valdav enamik sõitis ise jalgrattaga.

Kampaania raames on valminud tele- ja raadioreklaamid ning erilahendusega plakatid tänavavalgustuspostidel eksponeerimiseks. Ratturitele valmib kampaanialogoga ohutusvest, mida on mugav kasutada ning mis ei jäta varju nende endi varustust.

Teavituskampaania on valminud maanteeameti tellimusel koostöös motoklubide ümarlaua, politseiameti ja autoregistrikeskusega.