Riigiprokuratuuri nõunik Carol Merzin ütles Delfile, et Dressen viidi Tartu vanglast ära seoses tavapäraste menetlustoimingutega. "Menetlustoimingute sisu tavapäraselt ei avaldata ja erandit ei tehta ka praegusel juhul. Pärast menetlustoimingute läbiviimist toimetatakse kinnipeetav Dressen tagasi vanglasse talle mõistetud karistust kandma," ütles Merzin.

Justiitministeeriumist kinnitati Delfile, et Dressen kannab jätkuvalt karistust, mis talle on mõistetud. Muud aga ei täpsustatud.

Vene Delfiga ühendust võtnud Tartu vangla kinnipeetava sõnul sõitis täna kell 10.55 vangla territooriumile politsei auto ja sellesse istus riigireetmise eest kinnipeetav Aleksei Dressen.

"Ta istus kinni neljandal korrusel," ütes Vene Delfile Tartu vangla kinnipeetav, kelle kong on korrus allpool.

Kinnipeetava väitel pandi kokku ka kõik Dresseni isiklikud asjad, mis tal kongis olid. Umbes viie minuti pärast sõitis politseiauto Dresseniga minema. Vangi sõnul viiakse Dressen Venemaale.

Lahkudes ütles Dressen kaasvangidele hüvasti - selleks näitas ta teatud käemärke, mida kinnipeetavad omavahel kasutavad. Kaasvangi sõnul tähendas Dresseni kehakeel, et teda ootavad ees positiivsed asjad.

Kaasvangi sõnul on vähetõenäoline, et 16 aastaks riigireetmise eest süüdimõistetu viidi kaasa uurimistoiminguteks. "Ta on ainult kaks aastat istunud ja ma arvan, et ta tahetakse anda Venemaale ja vahetada kellegi vastu," rääkis kinnipeetav.

Meedia on spekuleerinud, et mullu Eesti piiril röövitud ja praegu Moskva Lefortovo vanglas kinni peetav kaitsepolitsei ametnik Eston Kohver võidakse vahetada kellegi vastu välja. Üks võimalus olekski Aleksei Dressen.

Harju maakohus tunnistas Aleksei Dresseni 2012. aasta 3. juulil süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises ning karistas teda 16-aastase vangistusega.