Õppusel harjutavad politseinikud, kiirabi- ja haiglatöötajad ning päästjad kriisiolukorrale reageerimist, selle lahendamist ning koostööd.

"Selleks, et reaalses ohuolukorras rünnakut professionaalselt tõrjuda ja inimelusid päästa, peame harjutama," ütles PPA kriisireguleerija Marko Ild.

Ild lisas, et kuna linnavalituse hoone on piisavalt keeruline ja kui lisada sellele südalinna tihe liiklus ning rahvarohkus, on homne ülesanne kõikide reageerijate oskuste ja valmisoleku proovilepanekuks hea võimalus.

PPA teatel on õppuse tõttu kella 10 kuni 14 suletud liiklus Vabaduse väljakul, Kaarli puiestee ning Roosikrantsi tänav.

Ühistransport suunatakse ümber

Liinide nr 1, 3 ja 6 trollibussid sõidavad Kaarli puiestee ja Toompea tänava ristmikuni ja teevad seal tagasipöörde, ajutine lõpp-peatus tehakse Kaarli puiesteel kesklinna suunalises Tõnismäe trollipeatuses.

Liinide nr 16, 17, 17A, 23, 24 ja 24A autobussid suunatakse mõlemal suunal ümbersõidumarsruudile Endla tänav - Suur-Ameerika tänav - Pärnu maantee - Estonia puiestee.

Peatused tehakse kesklinna suunal Endla tänaval enne Suur-Ameerika tänavaga ristumist paiknevas ajutises peatuses ja Estonia puiesteel mõlemal suunal paiknevates Vabaduse väljaku trollibusside peatustes.

Liini nr 40 autobussid suunatakse ümbersõidule kesklinna suunal Paldiski maantee, Toompuiestee, Rannamäe tee, Suur-Rannavärava tänav, Ahtri tänav, Hobujaama tänav ning linnast väljuval suunal Hobujaama tänav, A. Laikmaa tänav, Autobussiterminal, Narva maantee, Mere puiestee, Põhja puiestee, Suur-Rannavärava tänav, Rannamäe tee, Toompuiestee, Tehnika tänav ja Paldiski maantee.

Peatused tehakse kesklinnast väljuval suunal Mere puiesteel paiknevas Mere puiestee peatuses ja mõlemal suunal paiknevates Balti jaama peatustes ning lõpp-peatus Ahtri tänaval enne Hobujaama tänava ristmikku paiknevas ajutises peatuses.