Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva ütles Delfile, et juhtunu osas on alustatud sisejuurdlust, et anda hinnang juhtunule ja politseiametnike käitumisele. "Seda teeb politsei alati, kui inimene kambris sureb," selgitas ta.

Politsei sai väljakutse kiirabilt kell 22.53. Patrull jõudis kohale kell 23.11, kui kiirabi andis tugevate väliste joobetunnustega mehe üle politseile. Jaoskonda jõuti kell 23.25 ja paigutati mees kambrisse kainenema. "Kambrisse pandi inimene külje peal magama nagu ikka joobes inimeste puhul,"rääkis Solntseva.

Kella 0.30 ajal märkas kambrite korrapidaja, et ühes kambris on inimese pea lähedal vedelik maas. "Kui joobes inimese puhul pole oksendamine kuigi ebaharilik, siis reageerib kambritöötaja alati, kui inimesel on terviserike. Käinud kambris olukorda kontrollimas, avastas korrapidaja, et inimene on oksendanud. Korrapidaja püüdis teda aidata ning kutsus kiirabi kell 0.40, kuna leidis, et mehel võis olla tõsisem terviserike. Kiirabi jõudis politseijaoskonda kell 0.50, kuid selleks ajaks oli mehel juba probleeme hingamisega ning kiirabi asus teda elustama. Kell 1.15 konstateeris kiirabi inimese surma."

Miks mees kainestusmaja asemel jaoskonna kambrisse paigutati, on Solntseva sõnul seotud politsei abi vajavate inimeste väljakutsete koormusega nädalavahetusel. "Ajavahemikul kella 22.00-ni sai politsei juhtimiskeskus 130 kõnet, mis on suhteliselt tavapärane nädalavahetuse öine koormus. See tähendab, et patrullidel tuleb lühikese aja jooksul teenindada väga palju väljakutseid. Kambrid on oma loomult sarnased ning ka Ida jaoskonna kambrites on videovalve. Väljakutse tuli politseile kiirabilt ja suhteliselt jaoskonna lähedalt, seega otsustasid politseinikud viia mees kainenema Ida politseijaoskonda, et jõuda võimalikult kiirelt ka järgmiste abivajajateni," selgitas pressiesindaja.

"Saame praegu kinnitada lahangu tulemustest selgunut, et inimese surma põhjuseks oli lämbumine," ütles Solntseva.

"Peale avalikus kohas alkoholijoobes viibimise muid rikkumisi ei tuvastatud. Taolises olukorras viibki politsei inimese kainenema, kuna ta võib langeda kas kuriteo ohvriks või praegusel ajal ka öösel veel külma kätte jääda," lisas ta.