Rakvere vallas talu pidav Hannes Konist rääkis, et ta ajanud laupäeval kella 13.30 paiku kodus köögis habet, kui märkas aknast kahte ATVd mööda kihutamas. Varem korduvalt ATV-sõitjatega hädas olnud Konist kutsus lõbusõitjatega tutvust tegema ka poja, kes on samuti abipolitseinik. “Poiss kargas püsti, joped selga ja läksime,” jätkas talunik ajalehele Virumaa Teataja.

Autol ATVdele järele sõitnud isa-poeg nägid kutsumata külalisi liikumas mööda sõiduteed umbes 150 meetrit Lepna suunas. Siis pöörasid nad Konisti naabrimehe küntud põllule.

Abipolitseinikud üritasid ühel väiksemal kõrvalteel ATVdele ette sõita, kuid need olid ilmselt tagaajajatest teadlikud ja põrutasid üle tee. Kui ATV juhid nägid, et ka järgmisel teel on nende liikumine tõkestatud, pidasid nad aru ja sõitsid tuldud teed tagasi. Teetammi juures aga õnnestus abipolitseinikel kihutajad peatuma sundida.

Konisti sõnul võttis noor mees kiivri peast ja hakkas segajatega pahandama, levitades samal ajal alkoholilõhna. Tema kaaslane, kes osutus naisterahvaks, jäi kümmekond meetrit eemale. Konist esitles end, näitas ametitunnistust ja võttis mõlemalt sõiduriistalt süütevõtme. Samuti palus ta näidata sõidudokumente.

Nähes, et agressiivse käitumisega mehega ei tule vestlusest midagi välja, kutsus Konist politsei. Vahepeal helistas naisterahvas mobiiltelefoniga ja peagi vuras sündmuskohale Audi, kust hüppas välja ühe puidufirma juht ja väitis, et tema on ATVde omanik ning nõudis süütevõtmeid tagasi. Mees näitas ka sõidukite passi.

Konisti sõnul tuli kohapeal välja, et vähemalt ühe ATV tehniline ülevaatus oli tegemata ja kindlustus aegunud. Hiljem selgus, et sõiduriistaga võõrastel maadel rallinu on ühe tuntud põllumehe poeg. Tema kaaslase nägu Konist ei näinud, sest naisterahvas ei võtnud kiivrit peast isegi politseiautosse istudes.

Rakvere politseiosakonna pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et politseipatrull viis ATVdega sõitnud 33aastase Maarika ja temast aasta vanema Tõnu Rakvere haiglasse, kus neil tuvastati alkoholijoove. Mõlemad on kutsutud eeloleval pühapäeval politseisse ütlusi andma.