"Kuperjanovi pataljoni masin sõitis teelt välja koos 16 inimesega, keegi juhtunus viga ei saanud," kirjutas Delfi lugeja vihjemeilile saadetud kirjas ja täpsustas, et tegemist on selle talve jooksul juba neljanda taolise juhtumiga.

Politsei- ja piirivalveameti lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel sõnas, et tänase kuperjanovlaste liiklusõnnetuse kohta pole politsei teadet saanud. "Kui keegi viga ei saanud ja kolmandatele osapooltele kahju ei ole tekitatud, siis puudub kohustus sellest politseid eraldi teavitada," selgitas ta. Tänase juhtumi osas on politsei pataljoniga suhelnud, täpsemad asjaolud selgitanud ning veendunud, et selle teelt väljasõidu osas pole politseiline sekkumine menetluse alustamise näol põhjendatud.

Kaitsevägi kinnitas, et pildil olev liiklusvahejuhtum leidis aset Põlvamaal Otsa-Lepassaare teelõigul, autos oli 16 inimest ning rahustas, et selliseid avariisid, kus on tekkinud kehavigastusi või tsiviilkahju pole sel aastal esinenud.

"Selline asi pole kindlasti igapäevane või tavaline, pigem väga harva. Autojuhi aktiivne väljaõpe kaitseväes kestab 13 nädalat, mille käigus nad saavad piisava kogemuse, et autoga oskuslikult sõita. Õnnetusi võib ikka juhtuda. Pildil nähtuval juhul oli tegu vesise kiilasjääga kaetud teelõiguga," selgitas 2. jalaväebrigaadi teabeohvitser nooremleitnant Jaanika Ojakõiv.

Delfi viitele, et 16 inimese lahtiselt ilma turvavööta autokastis istumine tundub pealtnäha ohtlik, vastas teabeohvitser, et kaitseväe sõiduki kasti pannakse niipalju inimesi, kui palju ohutusnõuded lubavad. "Viimati said kergemaid kehavigastusi 2. jalaväebrigaadi kaitseväelased paar aastat tagasi, kui sõideti teelt välja. Liiklusseadus ei nõua veoautodel spetsiaalseid talverehve. Tootjatehas on paigaldanud salongi turvavööd ning veokasti istepingid reisijate veoks."

Ojakõiv sõnul teavitatakse sellistest juhtumitest organisatsioonisiseselt korrapidajat ja üksuse ülemaid. "Alustatakse menetlus, et välja selgitada sündmuse asjaolusid. Nii ka sel korral," selgitas ta.

Politsei kutsub jätkuvalt autojuhte üles valima teeoludele vastav sõidukiirus. Õnnetuse juhtudes tuleb jääda rahulikuks ning kui keegi on saanud viga, kutsuda kohe abi. Kui aga keegi pole viga saanud ega teistele kahju tekitatud või osapooled jõuavad süülisuse osas kokkuleppele, siis tuletab politsei meelde, et piisab kindlustuspaberite vormistamisest.