Kui lodjapargi projekt saab rahastuse, on kavas Emajõe äärde väikesest lodjakojast linna poole jäävale lagedale alale, kus kunagi asus arhitekt Arnold Matteuse projekteeritud kaarekujuline linnaujula, rajada
mitmefunktsionaalne laevaehitus- ja kultuurikeskus - lodjapark, kus on plaanis hakata ehitama erinevaid ajaloolisi siseveelaevu, sealhulgas lotje. Seal leiavad koha jõemuuseum, laste lodjamaa, uurismis- ja koolituskeskus, väikesadam jpm. Külastajad saavad oma silmaga jälgida laevade ehitamist. Lodjapargis hakkavad ka toimuma erinevad kultuuriüritused - lodjamuusikakontserdid, filmiõhtud, õppepäevad jms.

Abilinnapea Margus Hansoni sõnul ei sisalda projekti maksumus vaid lodjakoja hoone ehitust, vaid korda tehakse ka kaldapealne ja süvendatakse jõesoppi. "Kogu jõeäär saab uue uue elu," lisas Hanson. "Tegemist on väga võimsa projektiga, mis võiks Tartule veelgi rohkem tähelepanu ja külastajaid tuua kui juba praegu edukalt tegutsev lodjakoda."

Lodjapargi rajamise eesmärgiks on tutvustada Eesti jõe- ja järvelaevanduse ajalugu, valmistada, taastada ning säilitada kohalikke paadi- ja laevatüüpe ning talletada ja õpetada erinevate laevatüüpide valmistamise oskust. Projekti lõplik valmimisaeg on planeeritud 2013. aasta lõppu.

Toetuse taotlemiseks on vajalik seada hoonestusõigus mittetulundusühingu Emajõe Lodjaselts kasuks. Kui volikogu otsuse heaks kiidab, seatakse hoonestusõigus tasuta 25 aastaks. Hoonestusõigus seatakse tingimusega, et juhul kui kolme aasta jooksul ei ole alustanud ehitamisega, on Tartu linnal õigus hoonestusõigus ühepoolselt kustutada. Hoonestusõigusega
koormatava maa suurus on 22 024 ruutmeetrit.