„Munitsipaalse perearstikeskuse rajamine annab linnale rohkem võimalusi senise süsteemi parandamiseks, sest aja jooksul on tekkinud probleeme ja patsientide rahulolematust, mida loodame oma uue keskuse töökorraldusega kõrvaldada,“ ütles Martinson.

OÜ Tallinna Munitsipaalperearstikeskuse etteotsa on asunud Eve Karmo, kes on oma juhioskusi tõestanud Tallinna Haigekassa tööd juhtides ja tervishoiuameti asutamist ette valmistades, tutvustas Martinson.

Esimene Tallinna linna perearstikeskus Jaama tn 11 alustab tänavu aprillis, tööle on plaanis rakendada vähemalt 3-4 perearsti koos pediaatriga.

Perearstide seniseid vastuvõtuaegu tööpäevadel pikendatakse ning laupäeviti töötab valvearst. Samuti pööratakse uues perearstikeskuses rõhku koduvisiitidele, eriti imikute ja varaealiste laste arengu ja tervise ning koduse keskkonna mõjude hindamiseks.

Juhul, kui perearst soovib oma nimistuga tulla üle asutatavasse osaühingusse, jätkub rahastamine haigekassa lepingu alusel, millele lisandub laupäevase tööaja tasustamine äriühingu poolt.

Perearstikeskuses võib tööle asuda ka perearsti tegevusluba omav perearst, kes alles hakkab oma nimistut moodustama ja sel perioodil tasustab perearsti tööd osaühing.

Konkursil osaleda soovivad arstid peavad esitama avalduse 19. veebruariks.