Spordikeskusesse on kavandatud pallimängude saalid, tribüünidega rahvusvahelistele nõuetele vastav kaetud velotrekk, tervisespordi- ja koolituskeskus, sportlaste majutus, spordiinventari laenutus ja spordiradade hooldustehnika ruumid.

Planeeritav ala asub Rummu tee, Pirita tee ja Pirita jõe vahelisel alal. Maa-alal asuvad kahekorruseline Pirita velodroomi (Pirita Spordikeskus) peahoone koos tribüüniga ja kahekorruseline kõrvalhoone, lisaks asub seal 330 meetrise rajapikkusega katuseta velotrekk, lisaks puurkaevud ja pumbamaja, kohvik ja alajaam. Alal paiknevad ka terviserada, tenniseväljak, rannavõrkpalli platsid ja paadisild. Talvel kasutatakse tenniseväljakuid liuväljana ja palliväljakuid kunstlume tegemise alana. Kogu planeeritav ala asub ülelinnalises rohestruktuuris - rohevõrgustiku tuumalas ja osaliselt ka Pirita jõeoru maastikukaitsealal.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Pirita Linnaosa Valitsus, soovides rajada Tallinna linna omandis olevale Rummu tee 3 kinnistule ja selle lähialale erinevate spordialadega tegelemiseks uue spordikeskuse. Detailplaneeringu koostas Tallinna Linnaplaneerimise Ameti tellimusel Kootplaan OÜ.