Nairise kirjelduse järgi ei pääse praegu ükski ema-isa, kes oma võsuga kesklinna mänguväljaku väravast sisse astub, naljalt situatsioonist, kus tuleb kas oma viimased sendid kokku korjata ja lubada lapsel batuudil hüpata, või rahapuuduse tõttu nutva põnniga alalt lahkuda.

Kuressaare linnapea Urve Tiiduse selgitusel lubati tasuline batuut kesklinna mänguväljakule seetõttu, et seal on lastel ohutu ja turvaline.

“Isegi kui batuudi eest tasu ei võeta, maksab keegi selle ikkagi kinni,” märkis Tiidus ja lisas, et mugavam batuudiomanik oleks kogu raha linnalt dotatsiooniks küsinud ja linna nõustumisel oleksid kõik linna maksumaksjad keskväljakul batuudi olemasolu toetanud.

Samas nõustus linnapea, et kindlasti on väiksemale lapsele keeruline selgitada, et batuudi eest tuleb tasuda ja võib-olla pole perel parajasti võimalik seda raha välja käia või siis nii suures mahus maksta, kui laps tahaks. “Ent selliseid olukordi tuleb lapsi kasvatades kogu aeg lahendada, seda teavad kõik emad ja isad. Enamik meist on sellega ka toime tulnud, sest neid, kes lapse iga soovi täita suudavad, on üksikud ja see polegi pedagoogiliselt mõistlik,” lisas ta.