Alanud nädalal määrab ilma Arktikast saabunud õhumass. Taevas on enamasti selge ja püsib käre külm.Ööpäeva keskmine õhutemperatuur on selle aja normist kuni kümme kraadi madalam. Ka järgmisel nädalal püsib tõenäoliselt normist külmem ilm, teatas EMHI.

Teisipäeval liigub külma õhuga kõrgrõhuala aeglaselt üle Eesti kagu poole. Tuul on öösel nõrk ning õhutemperatuur langeb sisemaal –13…-19 , kitsal rannikuribal võib olla -10°C lähedal. Päeval on Läänemere kohal lõuna poole taganeva madalrõhuala idaserv ning saartel ja Liivi lahel sajab lund, esineb tuisku. Mandril on saju tõenäosus väike. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb läänerannikul 10-12 m/s. Õhutemperatuur on sisemaal –10…-15°C, saartel ja läänerannikul tõuseb –3…-8°C-ni.

Kolmapäeval tekib Skandinaavial uus kõrgrõhukese, mis sunnib mere kohal oleva madalrõhuala liikuma lõunasse. Merel tugevneb kirdetuul, ka rannikul on tuul tugevam ja see süvendab külmatunnet. Lund ja tuisku on oodata saartel ja Liivi lahe ümbruses, ka Lõuna-Eestis on lumesaju tõenäosus suurem.Õhutemperatuur on sisemaal –10…-15, saartel ja läänerannikul –4…-8°C.

Neljapäeval tugevneb Skandinaavial kõrgrõhuala ning meil püsib tugev idakaarte tuul. Lume-ja tuisu tõenäosus on öösel saartel ja Liivi lahe ümbruses suur, hommikust sajuvõimalus kahaneb. Öösel on külma sisemaal –12…-16, saartel -5..-10°C. Päeval õhutemperatuur taeva selginedes püsib madal ning on õhtul
–15…-20°C.

Reedel hakkab ilma määrama kõrgrõhuvöönd, mis ühendab Venemaa kõrgrõhuala Atlandil paikneva kõrgrõhualaga. Tuul pöördub kagusse ja nõrgeneb. Sademeid ei ole ette näha. Õhutemperatuur langeb veelgi ning võib sisemaal,sealhulgas ka saartel olla –20…-24°C,vaid kitsal rannikuribal on pisut vähem.

Laupäeval tugevneb Venemaal püsiva kõrgrõhuala ning läänest läheneva madalrõhuala piirimail kagutuul. Päeva jooksul võib kohati kerget lund tulla. Öösel on külma –20…-25, päeval pilvisus tiheneb ja õhutemperatuur tõuseb -7…-12°C-ni.

Pühapäeval süveneb Läänemerele saabunud tsüklon mere avatud osa kohal ja liigub aeglaselt Eesti saarte poole. Idakaarte tuul tugevneb, hakkab tuiskama. Öösel ja hommikul on sisemaal –10…-15, päeva jooksul läheb ilm pehmemaks. Õhutemperatuur tõuseb mandril –6…-10-ni, saartel –3..+1°C-ni.

Esmaspäeval võib tsükloni kese liikuda saartelt üle Eesti ning tuua märkimisväärse lumelisa kõikjale. Tuul on muutliku suunaga. Õhutemperatuur on –3…-8 ning langeb tsükloni kaugenedes õhtuks .