Homme määrab ilma nõrk kõrgrõhuala keskmega Eesti kohal. Tuul on nõrk ja muutlik. Olulisi sademeid pole ette näha, öösel ja hommikul tekib udu ja härmatist, teatab EMHI. Külma on öösel –11 kuni -17, pikemate selgimiste korral -18 kuni -20, päeval –6 kuni -12 kraadi.

Kolmapäeval kõrgrõhuala taandub itta ja Läänemereni ulatub Briti saarteni jõudnud madalrõhuala. Selle kauges idaservas satub ka Läänemerele niiskemat õhku ja pilvisus tiheneb ajuti, kohati võib veidi lund tulla. Kagutuul tugevneb pikkamööda. Öösel on külma –9 kuni -15, idapoolsetes maakondades -18 kuni -20, päeval –4 kuni -10 kraadi.

Neljapäeval määrab ilma jätkuvalt Lääne-Euroopas asuva tsükloni kauge idaserv. Kohati võib veidi lund tulla. Kagutuul tugevneb merel ja rannikul kuni 12 m/s. Rannikul ja jää kohal on pinnatuisku. Külma on öösel –7 kuni -15 kraadi, päeval –6 kuni -12 kraadi.

Reedel hakkab ilma kujundama kas Läänemere lõunaosa või Poola kohal tekkiva osatsükloni idaserv. Tuul pöördub itta ja kirdesse ning tugevneb veelgi, Soome lahel kuni 15 m/s. Sajab lund ja tuiskab. Öösel on külma –5 kuni -12, päeval –4 kuni -9 kraadi.

Laupäeval saabub Poola kohale Vahemerelt teed alustanud tsüklon. Sellega seotud tihedam lumesadu jõuab Liivi lahele tõenäoliselt õhtuks. Ida- ja kirdetuul tugevneb 10-15 m/s, Soome lahel kuni 20 m/s. Tugev pinnatuisk jätkub kõikjal, õhtul läheb üldtuisuks. Õhutemperatuur on on –4 kuni -10, Põhja-Eestis kuni –13 kraadi.

Pühapäeval liigub tsükloni kese piki Läänemerd või Eesti rannikut põhja poole. Lumesadu ja tuisk levib üle Eesti, kohati on sadu tugev. Kõige karmim võib olukord olla põhjarannikul, kus ida- ja kirdetuul püsib 15-20 m/s. Õhutemperatuur on madal, valdavalt –9…-15°C, vaid saarte rannikul ja Lõuna-Eestis on pehmem.

Esmaspäeval tsüklon hääbub pikkamööda Läänemere kohal, kuid samal ajal Põhja-Venemaal tugevnev kõrgrõhuala hoiab tugevat idatuult. Lumesadu küll hõreneb, kuid jätkub pinnatuisk. Külma on –6 kuni -12, Kirde-Eestis kuni -15 kraadi.