Kolmapäeval liigub madalrõhulohk üle Soome lahe Karjala poole, selle järel laieneb Balti riikide kohale Venemaalt kõrgrõhuhari. Sadu on tihedam enne keskööd, pärast on üksikuid lumehooge ja päev möödub valdavalt sajuta. Püsib võrdlemisi tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on langeb hommikuks 0...−8-ni, päeval on 0... −4ºC, saartel ja läänerannikul on sula, prognoosib EMHI.

Neljapäeval liigub nädala algul Atlandilt teed alustanud lumerohke tsüklon keskmega üle Poola ja Leedu kirde poole. Hommikul haarab tihe lumesadu ja tuisk Lõuna-Eesti ning laieneb õhtuks kõikjale. Tuul pöördub päeval kirdesse ja põhja ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel −3... −10, päeval −1... −6ºC.

Reedel liigub tsüklon Lääne-Venemaal põhja suunas. Selle tagalas saabub tugeva põhjakaare tuulega külm õhk taas Eestisse. Öösel sajab tihedat lund ja tuiskab, päeval sadu hõreneb, kuid rannikul võib ka päeval tihe sadu jätkuda. Õhutemperatuur on −2... −7, õhtul langeb sisemaal −10ºC-ni.

Laupäeval kaugeneb tsüklon Barentsi mere poole. Lumehood harvenevad ja põhjakaare tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur langeb sisemaal õhtuks −10...−15-ni, rannikul jäävad külmakraadid
−2...−7 piiresse.

Pühapäeval liigub üle Läänemere lõunaosa veel üks tsüklon. Selle lumesajud tõenäoliselt Eestini ei ulatu. Tuul pöördub idakaarde ja võib Liivi lahel veidi tugevneda. Õhutemperatuur langeb −13... −22ºC-ni, kitsal rannikuribal võib olla −10ºC lähedal.

Esmaspäeval tugevneb Skandinaavia kohalt Põhja-Venemaale ulatuv pakaseline kõrgrõhuala ja mõjutab ka Eesti ilma. Puhub idakaare tuul. Õhutemperatuur on valdavalt −15...−20, Kirde-Eestis võimalik −25ºC.

Teisipäeval võib Musta või Kaspia mere äärest Venemaale jõudnud madalrõhuala tuua kirdetuule tugevnemise ja rohkem pilvi. Seetõttu võib õhutemperatuur pisut tõusta, jäädes öösel −15... −20 piiresse ja päeval −5... −10ºC lähedale.