Kell 12 Vabaduse väljakul algaval vabariigi 95. aastapäeva paraadil saab muuhulgas näha Balti riikide moodsaimat keskmaa õhuseireradarit Ground Master 430, mis võimaldab õhuobjekte avastada kuni 470 kilomeetri kauguselt ja 30 kilomeetri kõrguselt.

Relvastusest ja tehnikast on vaatamiseks väljas veel 155- ja 122-millimeetriseid haubitsad, õhutõrjeraketikompleksid Mistral, õhutõrjekahurid ZU-23-2, tankitõrjeraketikompleksid Milan ja Mapats, 120- ja 81-millimeetriseid miinipildujad, 90-millimeetriseid tankitõrjekahurid, soomukid Sisu XA-180 ja XA-188 ja erinevaid lahinguteenindustoetuse sõidukid. Kaitseliit tutvustab näitusel käsitulirelvi.

Üksused rivistusid Vabaduse väljakule kell 11.15. Paraadil osaleb ligi 1100 kaitseväelast, kaitseliitlast ja sisekaitseakadeemia kadetti ning esindatud on kõik kaitseväe väeliigid, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused, staabi- ja sidepataljon, Vahipataljon, Kuperjanovi jalaväepataljon, Viru jalaväepataljon, Scoutspataljon, suurtükiväepataljon, õhutõrjepataljon, õhuseiredivisjon, logistikapataljon, mereväe üksus, kaitseliidu Tallinna malev, kaitseliidu Harju malev, sisekaitseakadeemia, kaitseväe orkester ning politsei- ja piirivalveameti orkester.

Plaanide kohaselt sooritavad paraadist ülelennu Eesti õhuväe lennuvahendid koos politsei- ja piirivalveameti helikopteriga ning hetkel Balti õhuruumi turvavad Taani õhuväe hävitajad F-16.