Euroopa Parlamendi Naiste õiguste ja soolise võrdõiguslikkuse komisjoni liikmena tõi Oviir uue valitsuse puhul esile, et seal on viis naist ning lisaks on koalitsioonileppes olemas palgalõhe temaatikat puudutav punkt.

„Teine küsimus on sooline tasakaal ehk suhtarv ehk kvoot, mis on Eestis koll, aga mis tegelikult ei ole ju üldse mitte taunitav sõna. Eestis lõpetab ülikooli 70 protsenti tüdrukuid, see tähendab, et Eesti naised on haritud. Ka (...) erakondades on üle 50 protsendi reeglina naisterahvaid. Ega nad ei ole tulnud sinna meeskolleegide pastakaid valimiskampaania ajal jagama. Nad on tulnud, et midagi Eestis muuta, midagi paremaks teha," ütles Oviir.

Rääkides Ukraina sündmustest, ütles Oviir, et Venemaa välisminister Sergei Lavrov on püüdnud kodupubliku tähelepanu tõmmata kõrvale Läänemaailma sanktsioonidelt, väites, et NATO koondab oma sõjatehnikat Venemaa piiri äärde. „Aga nende piiri ääres on riigid, kes on NATO liikmed. Ja mida mina oma kodus teen, on minu enda asi," ütles Oviir.

Seega tegeleb Venemaa vaenlase otsimisega: „Oli Ameerika paha, oli Eesti Venemaale paha, no nüüd on NATO paha. Aga küllap sellest tullakse välja, sest mulle tundub, et rääkides Lavrovist ja Putinist, siis nad saavad aru, et nad on läinud üle piiri."