Delfi avaldab Tarandi kirja ERR juhatuse esimees Margus Allikmaale ja ERRi nõukogu juht Agu Uudelepale.

Tervist härrased ja ilusat töönädala algust.

Loodan, et olukord ringhäälingus on sedavõrd normaliseerunud, et saate mahti saata mulle informatsiooni, kuidas ERR sedapuhku käsitleb Euroopa Parlamendi valimisi, sest korraliku inimesena sooviksin ma ennast hästi ette valmistada, et Andrus Ansipi, Marju Lauristini, Edgar Savisaare ja Tunne Kelamiga neil teemadel arutada.

Millal ja mis formaadis saade oleks?

Parimate soovidega ning operatiivsele vastusele lootes.

Indrek Tarand

----

Sellele vastasid nii Allikmaa kui Uudelepp.

Tere Indrek!

Minul ja ilmselt veel paljudel teistel televaatajatel või raadiokuulajatel oleks vägagi huvitav jälgida arutelu, milles osaleksid Sina ja teised Sinu kirjas viidatud isikud. Samas usun Sind mõistvat sellise debati võimatust eelolevate valimiste kontekstis. Rahvusringhääling soovib kõiki kandidaate kohelda võrdselt ja reeglina tähendab võrdne kohtlemine seda, et mängureeglid kehtestatakse nõrgemate, mitte tugevamate, mängijate järgi. Andes ühele üksikkandidaadile võimaluse debateerida erakondade esinumbritega, tuleks sarnast võimalust pakkuda ka teistele üksikkandidaatidele. Ja see ei oleks enam auditooriumile huvitav, sest ühetaolisi saateid tuleks lühikese aja jooksul liialt palju. Veelgi enam, selline lahendus pigem suurendaks ebavõrdsust üksikkandidaatide ja erakondade vahel - iga üksikkandidaat saaks ühe esinemiskorra erakondade kuueteistkümne esinemiskorra vastu. Nendele ja veel paljudele muudele kogemustele toetudes otsustasime Euroopa Parlamenti kandideerivatele erakondadele ja üksikkandidaatidele pakkuda eetriaega selliselt, nagu see on kirjas dokumendis "Euroopa Parlamendi 2014. aasta valimiskampaania kajastamise kord Eesti Rahvusringhäälingus". Usun, et oled selle korraga tutvunud ja mõistnud seda õigesti.

Palun võta minu vastust osana ERR-i vastusest. Kindlat arutab Sinu kirjas tõstatatud küsimust ka ERR-i nõukogu ja annab omapoolse arvamuse.

Olen kindel, et Sind saadab valimiste eel meedia kõrgendatud tähelepanu ja see toetab edu valimistel.

Jõudu soovides,

Margus Allikmaa

---

Tervist!

Nõukogu jõudis Euroopa Parlamendi valimiste korra ära kinnitada enne, kui asjad erutunuks läksid. Euroopa Parlamendi 2014. a. valmiskampaania kajastamise kord ja muu info valimiste kajastamise kohta ERR-is on kõige ülevaatlikumalt saada aadressil: http://err.ee/sisu.aspx?s=9&a=1260
Täpsemalt oskavad rääkida juba tegijad.

Lugupidamisega
Agu Uudelepp

ETV debatt erakonna esinumbritega toimub valimiste eelõhtul.