Pozner imestas, miks Eesti vene ajakirjanikud temalt juba enne Tallinna saabumist küsivad arvamust eestivenelaste olukorra kohta.

"Mis ma oskan teie olukorrast arvata? Ma toon mõned numbrid," ütles Pozner. "Nõukogude Liidus elas 25 miljonit venelast väljaspool Venemaa piire. Peale Liidu lagunemist pagesid Kaukaasiast ja Kesk-Aasiast Venemaale 13 miljonit kaasmaalast. Baltimaadest naases Venemaale ainult 140 000 venelast. Järeldan, et ülejäänud otsustasid siia kohapeale jääda. Jah, küsite, et kes teid Venemaal ootaks. Aga kes ootas Usbekistanist, Aserbaidžaanist ja mujalt naasnud miljoneid venelasi? Ja ometi nad kolisid tagasi ajaloolisele kodumaale."

Süüriast rääkides kordas Pozner president Putini kummalist väidet selle kohta, et "võimatu on vahet teha" Süüria opositsioonirühmituste ja ISISe terroristide vahel. Ta õigustas Assadi-vastaste rühmituste pommitamist Vene lennukitelt. Seda oli võõrastav kuulata, sest Süüria opositsioon ei organiseeri tsiviilisikute mõrvamisest meediashowd ega ole kehtestanud oma territooriumil šariaadiseadusi. Lihtsamgi luure teeb ISISe ja muude rühmituste vahel selge vahe.