„Kardame surma, tunneme ennast kajutis hüljatuna, kajutiust ei julge avada, kardame surma,“ seisab paberil.

Kõik sõnad ja laused ei ole arusaadavad, sest mõned tähed on laiali valgunud.

Kirja allikana viitasid meedia­kanalid MS Estonia Facebooki grupile. Mõlemad veebiväljaanded pöördusid ka lugejate poole üleskutsega aidata kirja autor üles leida.

VANA LOGO: Seda logo kasutati laevahuku ajal.
Tegelikult on kiri räme ja isegi mitte eriti hoolikas võltsing. Paberitükki on natuke aega vees leotatud, et luua veidi kulunud muljet, aga see on ka kõik.

1994. aastal reisilaev Estoniat käitanud firma Estline turundusdirektorina töötanud ­Marje Braunbrück juhib tähelepanu nüansile, mis kohe võltsingu ­välja annab: selleks on kirjal kasutatud logo. Nimelt paistab paberi alaservas Rootsi ja Eesti lipuvärvides stiliseeritud kompassinool, mille kohal on kiri EstLine. „See logo võeti kasutusele alles pärast Estonia hukkumist. Uus logo disainiti laevahuku tõttu,“ selgitab Braun­brück. Võltskirjal on just uus logo.

Eelmine logo oli kollakassinine „E“-tähte meenutav kujund – seda võis muuseas näha Estonia korstna peal.

Ühelgi Estonial olnud esemel ega kirjablanketil ei saanud olla uut kompassinõelakujulist logo, sest seda polnud tollal veel olemas.
UUS LOGO: See logo võeti kasutusele alles pärast laevahukku.

„Erakordselt häiriv, kuidas vanu haavu lahti rebitakse ja inimeste tunnetega mängitakse,“ kritiseerib Baraunbrück võltsingu levitajaid.

Teisipäevaks oli Postimees võltskirjaga loo oma veebist maha võtnud. Delfis olid aga võltsing ja sellele toetuv üleskutse endiselt üleval.