Juunis kirjutas Eesti Ekspress naisest, kellel andsid vähisümptomid tunda juba mullu oktoobris, kuid tänavu juunis polnud ravi ikka veel alanud. Kevadel, diagnoosi saamise ajal selgus, et vähk on siirdunud edasi pankreasse, maksa ja rindkeresse. Mais sai naine teada, et tema vähivormile ravi pole. Selgus, et naist võib aidata vaid immuunravi, mida Eesti Haigekassa kinni ei maksa. Esimene, kolm kuud kestev ravikuur maksis 17 300 eurot. Naisele tuli appi ka SA Vähiravifond Kingitud Elu.

Fondi juhataja Toivo Tänavsuu ütles täna, et fond ostis naisele küll vajalikud ravimid, kuid juuni lõpus jäi kallis ravi liiga suurte kõrvalmõjude tõttu pooleli.

Naisest jäi maha äsja kaheaastaseks saanud poeg Karlos. Just emata jäämise hirmus avalikustas perekond Vilve vähki haigestumise ja alustas rahakorjamist.


Vähiravifond “Kingitud elu”, mis on kahe ja poole aasta jooksul toetanud kokku ligi sadat Eesti vähihaiget, teatas eelmisel nädalal, et on esimest korda sunnitud uute toetuste väljastamise ajutiselt peatama, sest taotluste hulk ületab fondi võimalusi.

Vähihaigeid on võimalik ühekordse maksega või püsimaksega toetada “Kingitud elu” kodulehel asuva pangalingi kaudu: www.kingitudelu.ee